A pécsi csapat játékosai és szakmai stábja meghatódva állt a tavaly októberben elhunyt edző, Bolyos Róbert sírjánál (Fotó: Rátgéber Kosárlabda Akadémia)
Címlap Sport Tavaly elhuny...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégén megnyerte a Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián megrendezett magyar bajnokságot az akadémia U14-es fiúcsapata, amely azért is harcolt a szezon során, hogy tavaly elhunyt edzőjének, Bolyos Róbertnek érmet tudjon vinni a sírjához. Szerdán a vajdasági Nagybecskereken aranyérmet tettek a szeretett tréner nyugvóhelyére.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia serdülőcsapatának vezetőedzője, Bolyos Róbert tavaly októberben tragikus hirtelenséggel, fájóan fiatalon, mindössze életének negyvenkilencedik évében hunyt el Pécsett. Játékosait természetesen nagyon megviselte, hogy elveszítették szeretett edzőjüket, ugyanakkor mindez még acélosabbá tette őket, még inkább összekovácsolta ezt a csapatot. Olyannyira, hogy a szezon során egyetlen (!) vereséget sem szenvedtek el, az összes meccsüket megnyerve lettek végül magyar bajnokok!

Bolyos Róbert biztosan nagyon büszkén nézte fentről a csapat szereplését, játékosai fejlődését.

A fiúk természetesen nem felejtették el edzőjüket. Szerdán, immár friss országos bajnokként Szerbiába, a vajdasági Nagybecskerekre, Bolyos Róbert szülővárosába utazott a csapat, hogy a tréner sírján elhelyezzenek egy aranyérmet szeretetük, tiszteletük jeleként.

– Robi halálának a másnapján, az akadémia előtt tartott gyertyagyújtásnál fogalmazódott meg bennünk, hogy tartozunk Robinak, és érte is fogunk küzdeni a szezon során. Álltunk, sírtunk, öleltük egymást, és azt határoztuk el, hogy egy éremmel ajándékozzuk majd meg a szezon végén. Azt, hogy ez milyen érem legyen, akkor még nem döntöttük el. A MAFC elleni döntő előtt viszont már érezhető volt, hogy a fiúk nem ezüstöt szeretnének Robi sírjára tenni! Az akadémia nagyon sok játékosa, a tavalyi és az idei serdülőcsapat, valamint személyesen én is rengeteget köszönhetek neki!

– fogalmazott a Pécs Aktuálnak a serdülő csapatot Bolyos Róberttől átvevő, majd bajnoki címig vezető edző, Moosz Milán.

A kis pécsi csapatot nagy szeretettel várták Nagybecskereken. Bolyos Róbert legjobb barátai, köztük Dejan Dimitrijevic fogadták őket, ott volt az elhunyt edző testvére is, és együtt ellátogattak abba az iskolába, ahol korábban az edzéseket tartotta. A síron aztán a magyar bajnoki aranyérem mellett elhelyeztek egy minden csapattag által aláírt koszorút, valamint egy tavalyi és egy idei csapatképet is.