Aczél Zoltán telitalálat volt a kozármislenyi kispadra: a vezetőedző irányításával a maximumot hozza ki magából a csapat. Sőt, többet!
Címlap Sport Tényleg csodá...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hozta a formáját a HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata az NB II. 14. fordulójában is: Aczél Zoltán együttese idegenben 1-0-ra verte a BVSC-Zuglót, ezzel megint fellépett a dobogóra. Sajnos a PMFC is azt szállította, amit megszokhattunk, nem lőtt gólt hazai pályán, ami kevés volt a pontszerzéshez az ETO FC Győrrel szemben. A szurkolók kissé unatkoztak, majdnem megtalálta egymást a vendég és a hazai tábor…

Nincs mese, most már nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ebben a szezonban a kozármislenyiek az élbolyhoz tartoznak. Arra a kérdésre, hogy miért is van ez így, nyilván összetett a válasz, de maradjunk az eredményeknél, mert azok önmagukért beszélnek! Az NB II. 14. fordulójában idegenben, a BVSC-Zugló otthonában lépett pályára Aczél Zoltán együttese, amely az elképesztő formában lévő Kirchner Krisztián révén már a 15. percben vezetést szerzett. Az előny megmaradt a félidőig, a szünet után pedig nagy energiával támadtak a hazaiak, ám képtelenek voltak bevenni a vendégek kapuját, így maradt a 0-1. Mindez azt jelenti, hogy a HR-Rent Kozármisleny ismét fellépett a dobogóra, megelőzte a Vasast, ugyanakkor az igazsághoz tartozik, hogy az angyalföldiek holnap este játsszák le meccsüket a Honvéd ellen.

A PMFC az előző fordulóban győzött, de azért tegyük helyre a dolgokat: a Haladás elleni meccset egy jól eltalált távoli lövés döntötte el, semmi több nem történt (ami persze nem von le semmit Harsányi góljának értékéből és szépségéből). A pécsi srácoknak most kellett volna bizonyítaniuk, hogy léptek egyet előre, ám az ETO FC Győr elleni hazai bajnokin ugyanazt produkálták, mint korábban, nem találtak az ellenfél kapujába. A vendégek az első félidő közepén vezetést szereztek, ez pedig nem sok jót ígért. A folytatásban ment egymás gyömöszölése a mezőnyben nagyobb gólhelyzetek nélkül, így aztán 0-1-gyel is ért véget a találkozó. Néhány szurkoló egyébként akart tenni arról, hogy ne legyen túl unalmas a kilencven perc: a szünetben a győri drukkerek átszakították a pálya felé vezető kaput, a rendezőkkel viaskodva megpróbáltak bemenni a játéktérre, erre a pécsi B-közép is reagált, átmászott a saját kerítésén, jöhetett volna egy gólgazdag, sorry, pofongazdag csata – de ez végül elmaradt.

Nagyon kellemetlen meglepetésben volt része egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban a bajnoki címre törő Szentlőrincnek. Pichler Gábor együttese éllovasként utazott a sereghajtó Dunaújvároshoz, de ahelyett, hogy simán nyert volna, és javít a gólkülönbségén, csak 1-1-es döntetlenre volt képes – az ilyen pontvesztések sokba kerülhetnek. Főleg amiatt lehetnek bosszúsak a lőrinciek, mert a PTE-PEAC megtette, ami tőle telik, nem hagyta, hogy a vendéglátó Iváncsa sok góllal győzzön ellene, de a 2-0-s hazai siker így is elég volt ahhoz, hogy csere történjen a tabella élén: ismét az Iváncsa az első, a Szentlőrinc pedig a második. A harmadik baranyai csapat, a Mohács azt az Érdet fogadta, amely mögötte volt a táblázaton, vagyis verhető ellenfélnek tűnt, viszont most vasárnap a vendégeknek volt jobb napjuk, 2-0-ra nyertek.

Eredmények: PMFC–ETO FC Győr 0-1 (gólszerző: Huszár 25. perc), BVSC-Zugló–HR-Rent Kozármisleny 0-1 (gólszerző: Kirchner 15. perc – 11-esből), Dunaújváros–Szentlőrinc (gólszerzők: Puskás 3. perc, ill. Németh 19. perc), Iváncsa–PTE-PEAC (gólszerzők: Barta 71. perc, Kovács S. 88. perc), Mohács–Érd 0-2 (gólszerzők: Farkas 45. perc, Göblyös 74. perc).