Néhány Mikulás is becsöppent a meccsre, láthatóan nagyon élvezték a derbit
Címlap Sport Úgy hullottak...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Telt ház előtt, remek hangulatban zajlott a két pécsi férfi kosárlabdacsapat, az egyaránt az élvonalba vágyó NKA Pécs és a PVSK-Veolia egymás elleni rangadója a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A meccsen erőt demonstráltak a házigazdák, akik fiatalos lendülettel átrohantak ellenfelükön, és huszonöt pontos különbséggel győztek.

A pécsi kosárszeretők nagyon várták már ezt a pécsi derbit, amelyen a két NB I. B Piros csoportban, vagyis gyakorlatilag a második vonalban szereplő csapat, az NKA Pécs és a PVSK-Veolia találkozott. Mindenki erőfelmérőként tekintett erre a meccsre, amelyen kiderülhet, melyik együttes céljai reálisabbak a bajnoki cím és a feljutás kapcsán. A tabella és az erőviszonyok alapján a két legjobb randevúzott most egymással, hiszen az első helyezett fogadta a másodikat.

A mérkőzés aztán másfél negyedig volt szoros, addig fej-fej mellett haladtak a csapatok, utána viszont a fiatalos lendület, a modern kosárlabda legyőzte a rutint. Az agresszíven, keményen és dinamikusan játszó hazaiak akarata ugyanis egyre inkább érvényesült, folyamatosan nőtt a különbség az NKA Pécs javára, amely – a szurkolók számára nagyon élvezetes – dobógálát rendezett: úgy hullottak a triplák, mint az őszi falevelek. Kovács Péterék végül 12 értékesített hármasnál álltak meg, ami önmagában sem rossz, hát még ha hozzátesszük, hogy mindezt 27 kísérletből szerezték, ami 44 százalékot jelent. Az NKA Pécs végül némileg meglepő fölénnyel, 25 ponttal, 83-58-ra nyerte meg a rangadót, ami az egyik oldalon igazolja az elvégzett munka minőségét, a másikon viszont fogas kérdéseket vet fel a hogyan továbbot illetően.

Ivica Mavrenski: – Nagyon boldog vagyok, mert egy nagyon kemény, jó meccset nyertünk meg! Gratulálok a játékosaimnak! Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert egy erős csapatot fogadtunk. Az első negyedben nem tudtuk elkapni a ritmust, a másodikban és a harmadikban, de főleg utóbbiban viszont sikerült. A védekezésünknek köszönhetően sok nehéz dobásra kényszerítettük az ellenfelünket. Bár az eredmény alapján úgy tűnik, hogy ez egy könnyű győzelem volt, abszolút nem így van, nagyon meg kellett dolgozni ezért a sikerért. A PVSK-nak sok sikert kívánunk a továbbiakra!

Juhász Olivér: – Tudtuk, hogy mi vár ránk, aztán mégis meglepődtünk… Tudtuk, hogy agresszívnek, keménynek kell lennünk ezen a meccsen, ami egy ideig sikerült is, de aztán a második negyed közepe felé elveszett valami. Nem igazán azt játszottuk, amit megbeszéltünk, voltak fura dobásaink, gyorsindításokat kaptunk.

NKA Pécs–PVSK-Veolia 83-58 (10-12, 25-12, 21-18, 27-16)

Férfikosárlabda-NB I. B Piros csoport, 13. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 420 néző. Vezette: Györfy Ruben, Horváth Csongor Béla, dr. Oláh Márk. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 2, Kovács P. 6, Kollár 4, Meleg G. 10, Djordjevics 20/12. Csere: Rátvay 2, Lados 13/9, Benke 15/6, Scherer 11/9, Kazy. Vezetőedző: Ivica Mavrenski. PVSK-Veolia: Halász 4/3, Harler 15/6, Molnár, Juhos 14/6, Tóth N. 1. Csere: Horti 17, Füzi, Bíró L. 2, Bíró O. 5/3, Németh. Vezetőedző: Juhász Olivér.

Horti Bálint teszi fel a labdát – nagyon nehéz dolga volt a válogatott centernek a palánk alatt
Tele volt a lelátó a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, a szurkolók pedig nagyon élvezetes, jó meccset kaptak
A házigazda NKA Pécs vezetőedzője, Ivica Mavrenski pöröl az egyik játékvezetővel