Nagy volt az öröm, de ez érthető: a pécsi fiúk fociban megnyerték az országos diákolimpiát
Címlap Sport Ügyesek ezek ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Országos szinten közel kilencszáz csapat között nyerték meg a 3. korcsoportos diákolimpiát a PTE Deák Ferenc Általános Iskola, a 2-es gyakorló fiú focistái. De nem csak lábbal, kézzel is ügyesek a pécsi gyerekek, hiszen a Cserepka kosárcsapata is hozott egy aranyérmet a 4. korcsoportos döntőről!

Az egész országban pontosan 871 focicsapat vett részt a 3. korcsoportos diákolimpián, a Szombathelyen megrendezett országos döntőn húszan küzdöttek az érmekért. Ott volt a pécsi PTE Deák Ferenc Általános Iskola gárdája is Telek István testnevelő tanár és Udvardi Dániel edző vezetésével, s úgy tűnik, jó kezekben voltak a srácok, hiszen bajnokok lettek, miután öt meccsüket megnyerték, egyszer pedig döntetleneztek!

– Nagyon nehézzé tettem a sorsolásunkat, ugyanis beletettem a csoportunkba a tavalyi második és harmadik helyezettet is – mesélte a Pécs Aktuálnak Telek István. – Eléggé izgultunk, hogy egyáltalán továbbjussunk, hiszen erre csak két csapatnak volt lehetősége. Végül sikerült, ezt követően pedig már felszabadultan játszottak a fiúk, az elődöntőben 3-0-ra elintézték a Kaposvárt. Tisztában voltunk vele, hogy már az nagy szó, ha éremért játszhatunk, hiszen az ellenfeleinknél sok volt a futballakadémiák növendéke, de amikor már ott voltunk a döntőben, a fiúk úgy voltak vele, hogy nyerjük is meg! Megcsinálták, 1-0-ra legyőzték a Biatorbágyot, köszönhetően annak is, hogy sok szülő elkísért minket, nagyot szurkoltak, amit ezúton is köszönünk! Hatalmas élmény volt ez mindannyiunknak, az iskolának pedig futballban ez volt az első aranyérme!

A döntő gólkirálya Véber Balázs lett, a legjobb testnevelő-edző díjat pedig Telek István érdemelte ki.

A csapattagok: Anka Gergely, Kádár Bence, Simai Milán, Csiba Máté, Vincellér Gergő (kapus), Kovács Tamás (kapus), Udvarácz András, Marosvölgyi Barna, Wéber Balázs, Győri Ádám. Testnevelő tanár: Telek István. Edző: Udvardi Dániel.

Egy másik sportágban, kosárlabdában Hódmezővásárhelyen rendezték meg a 4. korcsoportos diákolimpiai döntőt, amelyen a pécsi Cserepka János általános iskola csapata bizonyult a legjobbnak! Nem véletlen, hiszen a sportiskola együttesét a Nemzeti Kosárlabda Akadémia növendékei alkották.

A döntő All Star ötösében helyet kapott Marokházi Levente és Inalegwu Noel.

A csapattagok: Gáspár Vince, Fekete Ádám, Marokházi Levente, Zöldi Zétény, Inalegwu Noel, Raj Milán, Radnóti Soma, Halász Olivér, Bek Péter, Hart Hunor, Szopori Bence, Csóti Zsombor. Felkészítő edzők: Lukács Zoltán és Mezei Máté.
Gratulálunk, fiúk!

A Cserepka csapata kosárlabdában ért fel a csúcsra, nagyot játszottak a srácok az országos döntőben!