Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több tízezer nézőt várnak a pályákra, illetve természetesen rengeteg embert a Széchenyi térre is, hiszen csütörtöktől szombatig tart az 55. Mecsek Rallye. A sporteseményről tartott sajtótájékoztatón a szervezők és a pilóták beszéltek az előttük álló napokról.

A tradicionális, rengeteg magyar pilóta számára a legkedveltebb versenynek tartott Mecsek Rallye immár az 55. „kiadásánál” tart.

– Ez egy nagyon erős pécsi márka – fogalmazott Pécs polgármestere, Péterffy Attila az esemény kapcsán megtartott sajtótájékoztatón. – A legfontosabb számunkra az, hogy a pécsiek élvezzék ezt az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező hazai versenyt.

A Mecsek Rallye-t ezúttal is a PSN Zrt. szervezi, amelynek vezérigazgatója, Máté János kiemelte, „Ranga László és Bernáth Miklós emléke kötelez, sikeres és eredményes versenyt kell rendeznünk”. Hozzátette, természetesen mindent megtesznek annak érdekében, hogy a közönség jól szórakozzon, hiszen ez a legfontosabb.

„Nagyon bízunk benne, hogy tízezrével látogatnak majd ki a nézők a mecseki pályákra!”

A verseny sportszakmai vezetője, Markó Tibor hangsúlyozta, a Mecsek Rallye-ra mindig jellemző volt, hogy szeretett az élen járni, valami nóvummal előrukkolni, aminek most is meg akartak felelni.

– Ennek a versenynek egyedülálló a nimbusza, a legerősebb brand a magyar ralisportban. Ennek megfelelően idén is készültünk újdonságokkal, érdekességekkel: a tavalyihoz képest például eggyel több helyszín került a programba, hosszú évek után visszatért Trefortpuszta, a pécsváradi gyorsot pedig megfordítottuk, nehogy megunják a versenyzők.

A kiváló pécsi pilóta, Ranga Péter rövidre fogta, elmondta, természetesen ez a legfontosabb verseny számukra, az elsőkerekesek között szeretnének a kategóriájukban szép helyezést elérni. Az immár sokadik Mecsek Rallye-ján rajthoz álló legendás pécsi ralis, Lajtai Zsolt szerint igazi kihívás lesz az előttük álló viadal.

– Nagyon nehéz verseny lesz, már pénteken beugrunk a mély vízbe, főleg úgy, hogy a program belenyúlik majd az éjszakába. A szombat azért más lesz, jönnek a klasszikus mecseki pályák. Borzasztóan örülök, hogy újra itt lehetek, széles utat és nagy gázt kívánok minden résztvevőnek!

Az idei Mecsek Rallye több érdekességgel is kedveskedik a közönségnek. Csütörtökön például, amikor a versenyzők tesztelni fognak Kővágótöttös és Bakonya térségében, befut az Ypres–Isztambul 5000 km-es túraverseny mezőnye. A zömmel a második világháború előtti (!) autók „beköszönnek” a tesztre, majd a Széchenyi térre mennek, s ott is töltik az éjszakát, hogy aztán pénteken folytassák az útjukat Arad felé. Maradva a csütörtöknél: este 20–22 óra között közönségtalálkozót tartanak a Centrum parkolóban, ahol tíz pilóta áll az érdeklődők rendelkezésére egy kötetlen beszélgetés, kérdezz-felelek erejéig. Pénteken 16.30-kor a Széchenyi téren lesz a rajtceremónia, majd szombaton 15.30-tól ugyanitt a célceremónia is – vagyis aki nem akar felmenni a Mecsekre, Pécs szívében, a belvárosban is kaphat ízelítőt a Mecsek Rallye-ból.

A Zsolnay Kulturális Negyedben tartották az 55. Mecsek Rallye sajtótájékoztatóját
Ranga Péter a versenygéppel együtt érkezett