Címlap Sport Világbajnokké...

Világbajnokként tért haza Bangkokból az idősebb Ladover-fivér

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiskorában nem tudta megszeretni a thai-bokszot, de aztán évekkel később csak visszatért a ringbe. Jól tette, mert igazán ott érzi otthon magát: a pécsi Ladover Bálint immár kétszeres muay thai világbajnok.

Volt már némi rutinja a világversenyekkel kapcsolatban, elvégre 2019-ben, a Törökországban (Antalya) megrendezett világbajnokságon is ott volt: a juniorok között nehézsúlyban az első helyen végzett. Ezúttal a sportág őshazájában, Thaiföldön, Bangkokban gyűltek össze a legjobbak szerte a világból.

– Az U23-as korosztályban indultam, természetesen ismét nehézsúlyban – mesélte a Pécs Aktuálnak Ladover Bálint. – Két mérkőzésem volt, mindkettőt pontozással nyertem meg: előbb egy oroszt, aztán egy arabot győztem le. Nagy reményekkel mentem ki, bíztam benne, hogy ez lesz a vége, úgyhogy nagyon örülök neki, hogy ismét sikerült világbajnoki címet szereznem!

Elég gyorsan eljutott a csúcsra, ugyanis mindössze 2015 februárjától foglalkozik komolyabban a sportággal. Kiskorában az öccsével már belekóstolt a thai-bokszba, de akkor valahogy nem sikerült megszeretnie. Elment úszni, de néhány év után csak visszakanyarodott a ringek világába.

– Azóta nagyon megszerettem, jelentős szerepet tölt be az életemben. Persze sok időt is fordítok rá, hetente hat-hét edzésem van, emellett még kondi és futás. Amikor felmegyek a ringbe, az egy teljesen más világ, nagyon élvezem! – fogalmazott az idősebb Ladover-fivér, aki a PTE-PEAC RFC Garuda Thai-box Team csapatának tagja, edzője pedig Horváth László „Füles”.

A magyar válogatottban egyébként nem csak egy Ladover képviselte Pécset, a 18 éves öccse, Barna is indult a bangkoki vébén: -67 kg-ban győzött maláj ellenfelével szemben, majd kikapott egy ukrántól, így az 5. helyen végzett. A csapatban helyet kapott még Melis Bálint is (Blazsekovics Ferenc tanítványa), aki szintén az 5. helyen zárta a vébét – érdemes megjegyezni, hogy a magyar juniorok közül csak ők nyertek mérkőzést a világbajnokságon!

A vébé alatt nem sok ideje volt nézelődni Bangkokban, a sportág őshazájában Ladover Bálintnak. Könnyen elképzelhető, hogy a közeljövőben kimegy Thaiföldre, hogy kipróbálja a helyi edzéseket.

– Tervben van, hogy egy kisebb csoporttal egyszer kimegyünk. Nagyon szívesen kipróbálnám magam ott is. Videókon láttam már ottani edzéseket, az biztos, hogy nagyon kemények és fárasztóak, de ez engem nem riaszt el!