Címlap Közélet 10 milliós ke...

10 milliós keretből 150 kisgyerek táborozását segíti a pécsi önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A város vezetése az elmúlt időszakban folyamatosan nyomon követte a táboroztatási igényeket annak érdekében, hogy a pécsi szülőket segíteni tudja, miután az új koronavírus járvány idején sokan kénytelenek voltak kivenni szabadságuk egy részét, vagy akár az egészet.

– Fontos célunk, hogy egy pécsi gyermek se maradjon nyáron felügyelet nélkül, ahogy az is, hogy ne kerüljenek veszélybe újabb pécsi munkahelyek. Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ is e cél érdekében hirdetett meg a 3 tervezett Erzsébet-tábora mellett további 8 turnusban gyermektáborokat – áll az önkormányzat közleményében.

A beérkezett igények alapján a családsegítő szolgálat táboraiban 40 gyermekre nem jutott keret, és a Pécsi Kulturális Központ által szervezett táborok esetében is 3 új 20 fős csoport indítására nyílik lehetőség.

Mint írják, a városvezetés fontosnak tartja, hogy a korábban bevezetett támogatásokon túl keretet biztosítson a fenti létszámbővítésekhez is, ezzel újabb, több mint 150 pécsi gyermek táboroztatását teszik lehetővé és támogatják.

„Készülve arra, hogy további táborozási igények is megjelenhetnek, a fenti döntések meghozatalával együtt a már meglévők mellett egy új, 10 millió forint összegű táborozási keretet hozunk létre annak érdekében, hogy egy pécsi gyerek se maradjon ellátatlan a járványt követő nyári hónapokban. A táborok előkészítése folyik, a keretről a döntést július 15-én hozza meg a pécsi közgyűlés” – olvasható a pécsi önkormányzat közleményében.