Címlap Szórakozás 12,5 millió e...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén már 92. alkalommal rendezték meg híres Le Mans-i 24 órás autóversenyt, amelyet az 50-es rajtszámú Ferrari nyert meg.

Tavaly is Ferrari győzelmet ünnepeltek Le Mans-ban, annyi különbséggel, hogy akkor nem az 50-es, hanem az 51-es rajtszámú Ferrari 499P diadalmaskodott – írja a HVG.

A hibrid hajtású 680 lóerős versenyautó 1:5 méretarányú kicsinyített változatát nemrégiben a pécsi gyártóüzemmel rendelkező Amalgam Collection is felvette a kínálatába, és a rendkívül élethű modellnek a cégtől megszokott módon alaposan megkérik az árát.

A stílusosan mindössze 51 példányban gyártott, 100 centiméter hosszú autómakett árcéduláján átszámítva mintegy 12,5 millió forintos összeg olvasható. Viszonyításképp, a 83 lóerős lágyhibrid Suzuki Swiftet jelenleg 6,1 millió forintos indulóáron jegyzik.

A 4 ezer munkaóra alatt maximálisan élethűen kifejlesztett, és aprólékos kézi munkával egyenként 450 óra alatt összeszerelt makett érdekessége, hogy ugyanolyan piszkos, mint amilyen állapotban az igazi Ferrari tavaly áthaladt a célvonalon.

A lap szerint a rendeléssel nem árt sietni, ugyanis az 51 példányból 25-öt már el is adtak. Amennyiben beérjük egy 1:8-as kicsinyítésű, 63 centiméter hosszú autómodellel, akkor akár már 7,2 millió forintból megúszható a vásárlás.

(Fotó: Amalgam)