Domonkos, Dominika

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

A kormány lefújta az idei fesztiválokat, elmarad a Fishing on Orfű is!

Mint ahogy azt korábban mi is megírtuk, a kormány július végén dönt az augusztus 15. utáni könnyűzenei tömegrendezvények sorsáról. A csütörtöki kormányinfó azonban nem szolgált jó hírrel a fesztiválozóknak, ugyanis a kormány nem változtat a hatályon lévő szabályokon. Cikkünk folyamatosan frissül!

Hirdetés

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy a szabályokat továbbra is fenntartják, vagyis

500 fő feletti zenés-táncos rendezvények augusztus 15-e után sem lehetnek!

– Fontos a maszkviselés, a távolságtartás, a jelenlegi szabályok beváltak, a kormány semmilyen kockázatot nem vállal, a cél a második hullám megelőzése, a cél, hogy rendben elkezdődhessen a tanév – fogalmazott.

Gulyás Gergely elmondta, hogy

a zenészszakmát, akik nehéz helyzetbe kerülnek 5,3 milliárdos támogatási programmal segíti a kormány.

Hozzátette: garázskoncert-sorozat indul, amely mindenki által elérhető lesz. A programot a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja le. Mint mondta, kiemelten gondolnak a cigányzenészekre, akik jelentős részt kapnak az 5,3 milliárdból. 

Az elmaradó augusztusi fesztiválok ügyében egyedi döntések, egyedi egyeztetések várhatóak a fesztiválszervezőkkel.

A Fishing on Orfű csapata is reagált a bejelentésre

Mint írják, a belépőket természetesen visszaváltják, viszont akkora a baj, hogy – történetük során először – a fesztiválozók segítségét szeretnék kérni!

Ha fontos neked a Fishing, ha jelent valamit neked ez a fesztivál, ha a szíveden viseled a jövőjét, akkor arra kérünk: támogass bennünket. Holnap, azaz pénteken indítjuk el a jegyvisszatérítést, ami egyben egy támogatási rendszer is lesz. Itt dönthettek arról, hogy lehetőségeitekhez mérten a jegyeitek értékének bizonyos százalékát nem kéritek vissza, és ezzel a fesztivált támogatjátok. Természetesen lesz módotok arra, hogy a teljes jegyárat visszakérjétek!

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

Csütörtökön sem tágít a hőség Pécsen

Következő sztori

"Nagyon sajnáljuk, hogy ezt az apró szeletet sem kaphatjuk meg ettől az évtől"

Legutóbbiak innen: Szórakozás

bool(false)