Címlap Szórakozás Durva: akár 5...

Durva: akár 5000 forint is lehet egy strandbelépő a Balatonon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ez az idő már alkalmas a strandolásra, a Pénzcentrum.hu ezért összeszedte, hol mire számítsunk, ha be akarunk jutni egy-egy balatoni strandra. Mivel az utóbbi két évben a járványügyi veszélyhelyzet miatt nem emelhettek az önkormányzatok és a fenntartók egy fillért sem, így több helyről jelezték, idén már nem tologathatják tovább: van ahol a szezonban már 25 százalékkal többet kell fizetni a nyaralóknak a bejáratnál.

Mindjárt egy jó hír az összeállítás elején: tavaly nyárhoz képest nem nőtt a fizetős strandok száma, Örvényes továbbra is tartja magát az északi parton egyetlen szabadstrandként.

Siófokon május 15-én nyit a három fizetős strand a veszélyhelyzet miatt a régi árakon, júliustól lehet érvényes új díjszabás. A Rózsakertben és az Aranyparton wifi is várja a látogatókat.

Balatonfüreden nem tudni, június 30. után hogy alakulnak az árak, de számos fejlesztés volt az Esterházy és a Kisfaludy Strandon.

Az alábbi táblázat még a 2021-es árakat sorolja fel, idén azonban több helyen is emelnek július 1-től. A Pénzcentrum által megkeresett önkormányzatok, városüzemeltetők egy része tervezi, hogy a nyár elejétől kezdve, miután végleg megszűnik a járványügyi veszélyhelyzet, a megnövekedett költségeiket beépítik a belépőjegyek árába.