Címlap Arc Ilyen tuti fé...

Ilyen tuti félmilliós szerződése csak keveseknek lehet, mint a Momentum pécsi elnökének a Városházán!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szerencse fia lehet Nemes Balázs.

Megúszni látszik egy durva választási csalási ügyet, amelyben érintett; azt ugyanis nemcsak, hogy nem vizsgálja érdemben a Momentum, de semmiféle látható következménye nincs, és az őt alkalmazó pécsi polgármestert sem zavarja. Ez utóbbit firtató kérdésünkre ugyanis nem érkezett válasz a Városházától.

Most pedig végre megkaptuk Nemes Balázs megbízási szerződését is – nagy nehezen, megismételt közérdekű adatigénylésünk során -, ebből pedig kiderül, hogy a pécsi polgármester “innovációs biztosának” olyan tuti szerződése lehet, mint csak kevés szerencsésnek. Nem kell ugyanis beszámolnia arról, hogy mit is dolgozik, a pénz viszont minden hónapban jön!

Péterffy Attila is megerősítette ezt a furának nevezhető helyzetet, amit nemcsak Nemes havi több mint félmilliós szerződésébe írtak bele, hanem a közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatába is. Így két helyen is “védve van” a beszámolástól a Momentum pécsi – a vádak szerint komoly csalással lett – elnöke.

Mégis van remény, hogy kiderüljön: mit csinál a havi 514 ezer forintért

Amint azt korábban megírtuk, az egyik közgyűlésen a képviselőknek is feltűnt, hogy Nemes Balázs “radar alatt repül”. A vita és szóváltás végül addig fajult, hogy a polgármester is felkérte a fiatal politikust, írásban számoljon be arról, mit is csinált 2019 november 25-e óta, vagyis amikortól hatályos a szerződése. Feladata ugyanis lenne bőven:

A kép nagyítható kattintásra

Többen is várják Nemes beszámolóját – amely a jövő keddi képviselő-testületi ülés elé is kerül -, ugyanis a Momentum korábbi alelnöke egyebek mellett azt állította, hogy

Nemes Balázst gyakorlatilag megvette az MSZP, és az volt a feladata, hogy lecsendesítse, elfojtsa a Momentum városházi képviselőit, akik elkezdtek hangot adni nemtetszésüknek Péterffyék városvezetési gyakorlata és antidemokratikus módszerei miatt.

Erről a véleményről korábban a Pécs Aktuál is írt – igaz, más források alapján; és megírtuk azt is, hogy kilépett a Momentum frakcióvezetője is, Topán László, miután Nemes csalási ügyét eltussolni látszik a párt.

Nemes Balázs aláírt, hivatalos szerződése itt olvasható:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

A Pécs Aktuál többször is kereste Nemes Balázst, de nem reagált kérdéseinkre.