Címlap Balhé Nem várt, bru...

Nem várt, brutális leoltást kapott a Momentum pécsi elnöke!

13 millió forintba került eddig a pécsieknek Nemes Balázs, mégis indulatba jött, amikor kérdezni mertek tőle - Kár volt

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata fontos feladatának tartja, hogy foglalkozzon a városban élő ifjúság helyzetével, a fiatalokat érintő kérdésekkel és problémákkal, azok kezelési lehetőségeivel“. Ezért ifjúságpolitikai koncepciót készítene a városvezetés, de ezzel nem a havi több mint félmillió forintos fizetésért elvileg dolgozó – a napokban súlyos csalási ügybe keveredett – Nemes Balázs “innovációs biztost” bízzák meg, hanem valaki mást, nettó kétmillió forintért. Erről döntött ma egyebek mellett a pécsi városvezetés, az ellenzéki képviselők azonban meglehetősen értetlenül fogadták az ötletet.

Pénzkidobásnak tartották ugyanis, hogy újabb koncepcióra fizet ki milliókat a városvezetés, miközben szerintük Nemes Balázs éppen ezért kapja immár két és fél éve a havi fizetését, és akinek ez is dolga lenne.

A kinevezése során készült városházi szöveg ugyanis kitér erre – magyarázták az ellenzéki képviselők.

A Nemes Balázs kinevezéséről szóló hivatalos, városházi szöveg kattintásra nagyítható!

Ennek ellenére kemény munka volt szóra bírni Nemest, aki ugyan ott ült a közgyűlésen, de nem beszélt – és kérdésre sem válaszolt egészen sokáig. Végül sikerült elérniük, hogy beszéljen a Momentum városi elnöke, de amit mondott, attól nem lettek boldogabbak: el is szabadult a pokol, nem is akárhogyan. Készítettünk erről egy rövid videót, amiben összevágtuk a legkarcosabb véleményeket, ez lentebb meg lehet nézni.

Berényi Zoltán és Kővári János, az Összefogás Pécsért képviselői azt javasolták, hogy Nemes Balázs 2-3 havi fizetését ne vegye fel – mivel szerintük nincs is miért -, és ebből a pénzből fizesse ki a város az újabb koncepciót. Csizmadia Péter, a Fidesz frakcióvezetője szerint Nemes Balázs képtelen szakmai válaszokkal szolgálni.

Topán László, a Momentumból frissen kiugró képviselő szerint pedig ezt kár számon kérni Nemes Balázson, és nem is azért ül a közgyűlésen, mert érdekelnék a témák.

Így zajlott tehát ez a brutális leoltás – a teljes vita visszanézhető a közgyűlés hivatalos streamjén.

A Pécs Aktuál napok óta hiába várja, hogy kérdéseinkre Nemes Balázs válaszoljon, a Momentum városi elnöke és a párt elnöksége sem reagál a kényes ügyre, amibe a pécsi vezető belekeveredett. Ezekről itt írtunk bővebben: