Címlap Politika „Mérsék...

„Mérsékelt elégedettséget” váltott ki munkájával a momentumos Nemes Balázs Pécs polgármesteréből

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Érezhetően nem aratott osztatlan sikert a pécsi Momentum napokban leköszönt elnöke, Nemes Balázs, aki Pécs „innovációs biztosa” lehetett 2019 őszétől, havi több százezres fizetésért.

Bár az ellenzék erősen kritizálta a fiatalembert, amiért szerintük láthatatlan, és nem értik, mire vette fel havi félmilliós fizetését; ennél meglepőbb volt, hogy

most Péterffy Attila sem nyilatkozott róla túl lelkesen. Sőt!

Pécs polgármestere most ugyanis elárulta, hogy csak kényszerből igazolta le Nemes teljesítéseit – amelyekből korábban igen komoly botrány is lett -, és csak „mérsékelten elégedett” a munkájával. Érdemes azonban megnézni azt is, mindezt hogyan adta elő a város első embere, mert ez a mimika többet ér ezer szónál is.


Önként távozik

A napokban írtunk arról, hogy Nemes Balázs önként távozik „innovációs biztosi” posztjáról, mert a hírek szerint inkább tanulmányaira kíván fókuszálni. A pécsi Momentum éléről is elköszönt, helyére Sajgó György önkormányzati képviselő ülhetett, aki legalább rendszeresen feltűnik a közgyűléseken és néha posztolni is szokott Pécsről a közösségi oldalán.

Nemes Balázs egyébként pártján belül is igen megosztó figura volt, felmerült vele kapcsolatban az is, hogy titokban inkább másik pártnak vagy pártoknak dolgozik.


Nemes Balázst csalással is megvádolták, a párt azóta lemondott országos elnökségi tagja nyilvánosan állt ki és közölte: bizonyítani tudja, hogy Nemes csalással lett városi elnök, de ezt a vizsgálatot a párt eltussolta – az akkoriban közelgő 2022-es választások miatt.

Részben megerősítette ezeket a híreket Topán László is a Pécs Aktuál exkluzív podcastjában, aki szintén kilépett a pártból, és független képviselőként dolgozik a Tiszta Kezek frakció tagjaként.