Címlap Hírek Távozik Nemes...

Távozik Nemes Balázs az önkormányzati posztjáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Távozik posztjáról Nemes Balázs, aki 2019 őszétől innovációs biztosként segítette az önkormányzat munkáját – árulta el Péterffy Attila. A polgármester szerint „Nemes Balázs munkájának köszönhető, hogy felpezsdült a pécsi informatikai cégek együttműködése és létrejött a városi IT-közösség új intézménye, az IT HUB”. Ez utóbbival az ellenzék erősen vitatkozik, hiszen az IT Hub még az előző városvezetés projektje volt, öt évig készítették elő – mondták.

Egyik legfontosabb stratégiai célunk Pécsett tartani és ide csábítani jól képzett fiatalokat. Ezt segíti a Pécsi Városi Diákönkormányzat, amelynek előkészítésében és létrehozásában a diákokkal együttműködve vállalt szerepet Nemes Balázs. Így ma már nemcsak közvetlenül választott diákpolgármesterrel büszkélkedhet városunk, hanem rövidesen megkezdi működését a diákközgyűlés is – magyarázta Péterffy.

Ezen szerepvállalása mellett Nemes Balázs csak részlegesen tudta folytatni közgazdaságtudományi doktori tanulmányait. Elérkezett azonban az idő, amikor elsősorban erre szeretne koncentrálni, ezért március elsejével távozik innovációs biztosi posztjáról

– derült ki.

Nemes, a láthatatlan botrányhős

Nemes Balázs 2019 ősze óta számos botrányba keveredett, pécsi ténykedését a Momentumon belül és kívül is rengeteg kritika érte. A párton belüli kritikusai szerint csalással sikerült elnöki pozíciót szereznie, a pécsi ellenzék pedig csak nehezen tudta elérni, hogy Nemes számoljon be arról, mit csinál a havi félmilliós fizetéséért. Ez azért sem ment könnyen, mert Péterffy Attila szerint Nemes Balázsnak nem kell teljesítési igazolást készítenie.

Jöhet Pokorádi Gábor?

A Pécs Aktuál korábban úgy értesült, Nemes helyére Pokorádi Gábor, Momentumos önkormányzati képviselő kerülhet, mivel megegyezhetett vele Péterffy Attila. Amikor azonban erre lapunk rákérdezett, akkor Pokorádi határozottan cáfolta ezt az értesülésünket.