Címlap Arc Itt van: enny...

Itt van: ennyi is elég havi félmilliós fizetésért a Városházán

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem kevés utánajárás után végre sikerült megszereznie a Pécs Aktuálnak a Momentum pécsi elnökének két és fél éves munkájáról szóló beszámolóját.

Bár a városi cégek és intézmények esetenként több száz oldalban adnak számot munkájukról, Nemes Balázsnak erre alig 4 gépelt oldal is elég volt, és ebbe nem egyetlen év,

hanem két és fél év munkája is belefért.

Be is mutatjuk hiánytalanul az egészet, mivel másfél perc alatt végig is lehet olvasni:

A szöveg egyébként nemigen tartalmaz konkrétumokat a látszat ellenére,

inkább egy általános leírásnak tűnik, de számunkra nehezen érthető belőle, hogy pontosan milyen feladatokat végzett el Nemes a felsorolt ügyekben.

A nemrégen csalási ügybe is keveredett Nemes Balázs csak azért készített egyébként beszámolót, mert erre megbízója: Péterffy Attila felkérte, mivel – cikkünk után – a pécsi ellenzéki önkormányzati képviselők egy részét is érdekelni kezdte az addig „radar alatt repülő” Momentum-elnök, aki számára 2019 őszén kreálta a polgármester ezt az „innovációs biztosi” pozíciót.

Bár Nemes Balázst tötbbször is kerestük, nem reagált kérdéseinkre, végül közérdekű adatigénylést kellett benyújtanunk a polgármesterhez, hogy megkaphassuk a munkabeszámolót. Akkor derült ki, hogy a pécsi polgármester “innovációs biztosának” olyan tuti szerződése lehet, mint csak kevés szerencsésnek. Nem kell ugyanis beszámolnia arról, hogy mit is dolgozik, a pénz viszont minden hónapban jön!

Péterffy Attila is megerősítette ezt a furának nevezhető helyzetet, amit nemcsak Nemes havi több mint félmilliós szerződésébe írtak bele, hanem a közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatába is. Így két helyen is “védve van” a beszámolástól a Momentum pécsi elnöke.

Akadnak belső kritikusai is

Nemcsak Nemes Balázs városházi munkájával, hanem a pécsi Momentumban végzett feladataival, illetve annak minőségével sincs mindenki megelégedve; vagyis akadnak belső kritikusai is. Legutóbb erről Topán László beszélt a Pécs Aktuál podcastjában:

A közel egyórás műsorban számos témát érintettünk: szóba került Nemes Balázs csalási ügye és annak eltussolásszerű megoldása, emellett a városvezetés módszereibe is bepillantást engedett a képviselő, illetve beszélt arról is, hogy mi az, ami igazán fájdalmasan érintette, miután nagy reményekkel és lelkesedéssel vetette bele magát az önkormányzati munkába, de ott végül nem azt találta, amire számított.