Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár a célt teljesítette a csapattal, hiszen bentmaradtak az NB II-ben, a következő szezonban nem Gabala Krisztián irányítja majd a Szentlőrincet – új vezetőedző érkezik.

A szezonból már csak három forduló volt vissza, amikor edzőt váltottak az NB II-es csapatnál. Marián Slukától elbúcsúztak, érkezett Gabala Krisztián, akivel szemben az volt az elvárás, hogy tartsa bent a mélyrepülésben lévő Szentlőrincet. Az első meccs nem sikerült, hiszen 4-1-re kikaptak a Vasasnál, a másodikon viszont hazai pályán 2-1-re legyőzték a Siófokot, ezzel teljesítették a célt, megváltották a jegyüket a következő szezonra a másodosztályba. A szakember azonban mégsem marad Lőrincen.

– Három mérkőzésre szerződtem, tudtam, hogy mit szeretnék elérni – fogalmazott Gabala Krisztián. – Minden támogatást megkaptam a játékosok, vezetők és a csapatért dolgozók részéről, így nagyon boldog vagyok, hogy együttes erővel elértük a kitűzött célt! Utunk most elválik, nagyon sok sikert kívánok a szentlőrinci futballnak!

– Gabala Krisztiánnak köszönjük, hogy a három bajnokin nyújtott segítségével sikerült elérnünk a célunkat és bentmaradtunk az NB II-ben! – mondta a Szentlőrinc sportszakmai igazgatója, Fekete Tivadar. – Mostantól új vezetőedzőt keresünk, s ahogy eddig, úgy most is megvan a határozott elképzelésünk azzal kapcsolatban, hogy milyen típusú, habitusú szakvezetőt szeretnénk csapatunknál látni. A következő napok tárgyalásai során dől el, hogy ki irányítja majd a következő szezonban a szentlőrinci futballcsapatot.

A Szentlőrinc a 2019/2020-as szezon után került fel az NB III-ból a második vonalba. Bár nagyon sokat féltették a szerény költségvetése miatt, a csapat kétszer is megugrotta a lécet: azóta két bajnoki idényt is sikerrel teljesített az NB II-ben, mindkétszer 42 pontot gyűjtött és a 16. helyen végzett.