Címlap Balhé Miért kap töb...

Miért kap több százezret havonta Pécstől a csalási ügybe keveredett Nemes Balázs?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szervezett választási csalással vádolta meg Nemes Balázst, a Momentum pécsi elnökét a párt korábbi alelnöke: Körömi Attila. Körömi terjedelmes, 6 oldalas részletes leírást készített, és tett nyilvánossá, mellékelve a párt belső vizsgálati anyagát is. Állítja, bizonyítani tudja, hogyan követte el a csalást Nemes Balázs, hogy elnök maradhasson. A részleteket ebben a cikkben írtuk meg:

Sportállás félmillióért?

A párt volt alelnöke hosszas írásában azt is állítja, hogy Nemes Balázst gyakorlatilag megvette az MSZP, és az volt a feladata, hogy lecsendesítse, elfojtsa a Momentum városházi képviselőit, akik elkezdtek hangot adni nem tetszésüknek Péterffyék városvezetési gyakorlata, és antidemokratikus módszerei miatt. Körömi szerint végül sikerrel is járt Nemes Balázs, aki ezt részben üvöltözéssel érte el. Erről így írt egészen pontosan (a kép nagyítható):

Nemes Balázs hallgat, az önkormányzat nem reagál: kikérjük a szerződését és a teljesítéseit is

Napok óta keressük a Momentum országos elnökségét, és Nemes Balázst is többször kértük, hogy írásban reagáljon a volt alelnök állításaira, de mindeddig nem szólalt meg.

Kerestük az önkormányzatot is, hiszen Körömi Attila állításai érintették Nemes Balázs önkormányzati, polgármesteri megbízatását is, hiszen

„sportállásnak” minősítette Nemes munkáját, és érzékeltette, hogy pártmunkát végez közpénzen a momentum (csalással lett) pécsi elnöke.

Arra lettünk volna kíváncsiak, hogy mi az önkormányzat álláspontja a csalási üggyel kapcsolatban; felülvizsgálják-e Nemes Balázs szerződését és megbízását, és úgy egyébként, elégedett-e Nemes eddigi munkájával Péterffy Attila? Egyik kérdésünkre sem kaptunk válaszokat.

Mivel Nemes Balázs fizetése közpénz, ezért közérdekű adatigénylést adtunk be, hogy nyilvánosságra hozhassuk a munkaszerződését, illetve a teljesítési igazolásait is az elmúlt 2,5 évből, hogy látni lehessen, pontosan milyen munkát végzett a havi több százezer forintos díjazásért a fiatal politikus.