Címlap Gasztro Egyetemi nedű...

Egyetemi nedű lett Pécs bora

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének itókája nyerte az idei Pécs bora díjat, miután lezárult az önkormányzat által meghirdetett verseny.

A versenyre 12 pécsi borvidéki bortermelő nevezett 44 palackozott tétellel, a borokat 16 tagú szakmai zsűri bírálta el. A testület négy kategóriában hirdetett győztest, és azok közül választotta ki a Pécs Város Bora fődíjasát. A zsűri döntése értelmében Pécs Város Topbora 2022-ben a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének 2019-es Universitas bora lett, amely egyúttal a legjobb vörösbor címet is kiérdemelte.

Pécs Város Bora lett fehér kategóriában a Belward Pincészet 2021-es Rajnai Rizlingje, a rozé kategóriát a Planina Borház 2021-es Rozé bora nyerte meg, és cirfandli kategóriában is ők vitték el a pálmát. A közönségszavazatok többsége a Gáspár Pincészet 2021-es Pécsi Cirfandli Selection borára érkezett.

A borok hamarosan az erre az alkalomra készült, a díjakra utaló matricával jelennek meg a kiemelt pécsi borkereskedésekben.