Címlap Politika Hivatalos: ne...

Hivatalos: nem tudni, milyen munkát végez havi félmillióért a Momentum pécsi elnöke!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Havonta több mint félmillió forint a fizetése a durva választási csalási ügybe keveredett Nemes Balázsnak, de a nyilvánosság semmit nem tud arról, hogy pontosan milyen munkát is végez ezért az igen magas összegért a fiatal politikus, aki nem reagál hetek óta a Pécs Aktuál kérdéseire.

Lapunk hetekkel ezelőtt közérdekű adatigénylést nyújtott be a Polgármesteri Hivatalhoz, hogy kiderítsük, mi feladata és mit dolgozik Nemes Balázs. Az adatigénylésben kikértük

1. Nemes Balázs „innovációs biztos” hivatalos, aláírt munkaszerződését
2. Nemes Balázs teljesítési igazolásait a munkaszerződése hatályba lépésétől 2022.március 31-ig.

Ezeket viszont nem kaptuk meg, Péterffy Attila mindössze a fiatal politikus „bérpapírjait” küldte meg (ezek lentebb letölthetőek).

Jeleztük a pécsi polgármesternek, hogy továbbra is szeretnénk tudni, pontosan milyen szerződést írt alá Nemes és szeretnénk látni, majd a nyilvánossággal ismertetni azokat az iratokat, dokumentációkat, amiből pontosan kiderül és látható, hogy milyen munkát végez és végzett a fizetéséért a Momentum pécsi elnöke.

Hallgat a csalási ügyben is

Nemes Balázs hetek óta hallgat, és hallgat a Momentum is abban a csalási ügyben, amit a párt volt országos alelnöke hozott nyilvánosságra nemrégen. Amint arról a Pécs Aktuál elsőként beszámolt: szervezett választási csalással vádolta meg Nemes Balázst Körömi Attila. Körömi terjedelmes, 6 oldalas részletes leírást készített és tett nyilvánossá, mellékelve a párt belső vizsgálati anyagát is. Állítja, bizonyítani tudja, hogyan követte el a csalást Nemes Balázs, hogy elnök maradhasson. Erről részleteket ebben a cikkünkben lehet olvasni:

Sportállás félmillióért?

A párt volt alelnöke hosszú írásában azt is állítja, hogy Nemes Balázst gyakorlatilag megvette az MSZP, és az volt a feladata, hogy lecsendesítse, elfojtsa a Momentum városházi képviselőit, akik elkezdtek hangot adni nemtetszésüknek Péterffyék városvezetési gyakorlata és antidemokratikus módszerei miatt. Körömi szerint végül sikerrel is járt Nemes Balázs.

Körömi Attila állításai érintették Nemes Balázs önkormányzati, polgármesteri megbízatását is, hiszen

“SPORTÁLLÁSNAK” MINŐSÍTETTE NEMES MUNKÁJÁT, ÉS ÉRZÉKELTETTE, HOGY PÁRTMUNKÁT VÉGEZ KÖZPÉNZEN A MOMENTUM PÉCSI ELNÖKE.

Lapunk egyebek mellett ezért fordult közérdekű adatigényléssel a pécsi polgármesterhez, de némi kioktatás után mindössze ennyit kaptunk tőle:

Bomlik a pécsi Momentum

Nemes Balázs csalási ügyének nyilvánosságra kerülése után a párt pécsi frakcióvezetője bejelentette: kilép a Momentum frakciójából, és független képviselőként folytatja a munkát a pécsi közgyűlésben. Topán László akkor lapunknak megerősítette,

DÖNTÉSÉNEK KÖZE VAN NEMES BALÁZS CSALÁSI ÜGYÉHEZ,

illetve ahhoz is, hogy ezt a Momentum elnöksége szerinte furán kezeli.

Az önkormányzati képviselők is firtatni kezdték, hogy mit is csinál pontosan Nemes Balázs a havi több mint félmilliós fizetéséért, ami miatt igen idegesnek tűnt a fiatal politikus, aki vehemensen ment neki a képviselőknek, pedig tulajdonképpen az ő beosztottjuk – de láthatóan ő ezzel nem volt tisztában.

Kilépett a pártból a volt alelnök

Körömi Attila nyilvánosan jelentette be közösségi oldalán, hogy kilép a Momentumból. Döntését egyebek mellett így indokolta:

„Azért lépek ki a pártból, mert a Momentum pécsi szervezetének 2021. április 27-i tisztújításán Nemes Balázs pécsi elnök és köre által szervezetten elkövetett választási csalásokat a Momentum előző és jelenlegi elnöke által vezetett elnökség, továbbá a pártigazgatás cinkosan és folyamatosan eltussolta és ma is eltussolja”.