Címlap Szórakozás Kevesen volta...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem született új országos rekord szombaton a II. Országos Vízipisztolycsatán. Az országos méretű vidám vízicsata a tavalyi kettős csúcs megdöntését célozta. Szombaton a helyszínek száma megegyezett a tavalyival – a pécsi Hullámfürdő is csatlakozott idén –, a résztvevőké azonban egy kicsit elmaradt attól, a 2023-as 5900 fő után, idén 5500-an lubickoltak vízipisztollyal a kezükben.

A Magyar Fürdőszövetség tagfürdői bevonásával évek óta szervez olyan közös programokat, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők szélesebb körben való megismertetéséhez, illetve a fürdőzés népszerűsítéséhez. Ennek jegyében tavaly rendezték meg első alkalommal a nagy vízipisztolycsatát, amit a nagy sikerre és a nagy melegre való tekintettel idén is megtartottak. Az akcióban országszerte 5500 fő vett részt, ami azt jelentette, hogy új rekord nem született.

A Magyar Fürdőszövetség közleménye szerint a számlálást a Magyar Rekord Egyesület felügyelte és hitelesítette, minden egyes helyszínt online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal összekötve.

(Fotó: Hullámfürdő)