Címlap Szórakozás Pride: csúszi...

Pride: csúszik a vonulás, a Kossuth téren szavalták a beszédeket

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

11.30 Megjelent az első tüntető, nagy a rendőri jelenlét az Alagútnál

A rendőrök igazoltattak egy tüntetőt, aki transzparenssel tiltakozik a felvonulás ellen. A Hunyadi út és az Aradi vértanúk útja sarkánál nagy rendőri jelenlétet tapasztaltunk.

10.30 Egyelőre nincs nagy mozgás a belvárosban

Egyelőre nem sokan mászkálnak a belvárosban, Jókai teret már lezárták, de közlekedni lehet. A rendőrök már a helyükön vannak.

Korábban írtuk:

Bár esős, igazi őszi időt jósoltak szombatra a meteorológusok, reggel elkezdődött a készülődés a második pécsi melegfelvonulásra. A rendőrök és a polgárőrök már állítják a kordonokat a belvárosban, a Széchenyi teret már elkülönítették a Király utca felől.

Reggel 6 órától több utcában már nem lehet megállni, 12 órától pedig lesz olyan hely is, ahová csak lakcímkártyával juthatunk be. Részletek ITT.

A második pécsi pride más útvonalon halad majd, mint a tavalyi. A szervezők ezúttal a Tettyére álmodták meg az esemény fő attrakcióit. Részletek ITT.

  • 13.30 Esik az eső, de gyülekeznek a résztvevők

    Bár ismét eleredt az eső, apránként gyülekeznek a vonulók a Kossuth téren.

    Félórás csúszással, hamarosan rajtol az idei Pécs Pride. Az eső ugyan megtizedelte a tavalyi tömeget, de még így is sokan jöttek Budapestről. A program is változott, a beszédek nem a Tettyén, a vonulás végén, hanem a Kossuth téren lesznek.

  • 11.30 Megjelent az első tüntető, nagy a rendőri jelenlét az Alagútnál

    A rendőrök igazoltattak egy tüntetőt, aki transzparenssel tiltakozik a felvonulás ellen. A Hunyadi út és az Aradi vértanúk útja sarkánál nagy rendőri jelenlétet tapasztaltunk.