Címlap Szórakozás Könyvben szer...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemrégiben megjelent Kovács Zsolt Rokonok vagyunk című könyve, amelyben egyebek mellett a magyarországi állatkertekben ma élő és egykori csimpánzok története is helyet kapott. Így Joe és Liza, a pécsi csimpánzpáros is szerepel benne.

A Dr. Jane Goodall ajánlásával megjelent Rokonok vagyunk a magyar állatkertekben élt csimpánzok történetét meséli el. Egyszerre ismeretterjesztő és szórakoztató könyv, amelyben a szerző nemcsak az állatkerti, hanem a vadon élő csimpánzok életét is bemutatja.

Ugyanakkor emléket állít azoknak a csimpánzoknak is, amelyek az elmúlt bő száz esztendőben állatkertjeinket lakták. Így helyet kapnak az oldalakon az olyan „hírességek” is, mint a veszprémi állatkert egykori sztárja, Böbe, és a pécsi állatkert csimpánzpárja, Joe és Liza is. A számos hosszabb-rövidebb történetből kicseng, hogy legközelebbi rokonunk sokkal intelligensebb annál, mint azt legtöbben gondolják.