Nagyon jó gyakorlatokkal mutatkoztak be a pécsiek az Európa-bajnokságon
Címlap Egyetem A pécsi cheer...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiváló versenygyakorlatokat mutattak be a PTE PEAC cheerleading szakosztályának sportolói a Veronában megrendezett Európa-bajnokságon – nagy sikert arattak a pécsiek!

A PTE PEAC cheerleading szakosztálya mindössze egy éve alakult, s idén már részt is vett az Európa-bajnokságon, amit Olaszországban, Veronában rendeztek meg. A pécsiek szenior jazz és hip-hop team kategóriákban indultak a 11, illetve 16 nemzetközi csapatot felvonultató mezőnyben.

– Bár a top ötöt jelentő döntőbe, a több Európa-bajnokságot is megjárt ellenfelek közé nem kerültünk be, remek versenygyakorlatokkal szórakoztattuk a közönséget – fogalmazott a Pécs Aktuálnak a szakosztályvezető, Bánkyné dr. Perjés Beatrix. – A jazz koreográfiában a bírók az előadókészséget és csapatszellemet, a szakkommentátorok a stílusérzéket emelték ki értékelésükben, a hip-hop szám alatt pedig felrobbant a nézőtér, a közönség folyamatos hangos ovációval jutalmazta a látványos és akrobatikus elemekkel teletűzdelt táncot. A most megszerzett tapasztalatok alapján már meg is kezdtük a következő versenyszezon tervezését, emellett nagy szeretettel várjuk új tagok jelentkezését is!

A pécsi csapat tagjai: Bánky Botond, Bartalos Mendi Kiara, Csöndör Olivér Imre, Funták Noémi, Gáspár Gréta, Hári Anett, Majoros Ivett, Majszinné Batári Nikoletta, Márkovics Gábor, Molnár Barnabás, Mondovics Dorina, Nagy Attila, Nagy Csenge Anna, Nagy Niké Anna, Pestality Petra, Ságvári Dalma, Steingruber Nikolett Laura, Szabó Edina, Tóth Anna, Tóth Petra Brigitta, Tövisháti Marcell, Tresch Jázmin, Tumpek Nikolett Ildikó, Zab Johanna. Szakosztályvezető: Bánkyné dr. Perjés Beatrix. Vezetőedző, versenyző: Vargáné Szalai Kata. Vezetőedző: Horváth Tamás. A PTE Sportiroda vezetője: Hári József.