Nóra, Lili

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lassan benépesednek a déli tengerpartok is

/

Hirdetés

Folytatódik a hőhullám, a járványügyi intézkedések enyhítésével a strandok is megnyitnak a Földközi-tengeren – írja az Időkép. hu.

Szerdáig tart a forróság a Földközi tenger északi medencéiben, a múlt heti rekordokat követően a csúcshőmérsékletek Olaszország, Spanyolország és Görögország déli tájain továbbra is meghaladhatják a 30 fokot.

A járványügyi intézkedések a fenti államok mindegyikében enyhülnek, május 18-a, hétfőtől az olasz strandok is látogathatók. Az utazás egyelőre még csak a tartományokon belül engedélyezett, de a tervek szerint június 3-ától külföldi turisták is érkezhetnek az országba, karanténkötelezettség nélkül. 

Görögországban a rendkívüli hőhullám miatt a szabadstrandok után szombaton a nagyvárosok fizetős strandjai is megnyitottak. 

Franciaországban is megnyíltak az első strandok, de csak egyéni sportolás, mint például úszás, hullámlovagolás, merülés, futás a megengedett, a parton piknikezni egyelőre tilos. Megtiltották továbbá a tíz főnél nagyobb gyülekezést és az alkoholfogyasztást is a strandokon.

A szigorú távolságtartási szabályok betartása mellett a maximális létszámot is meghatározzák a tengerpartok adott szakaszain.

A vízhőmérséklet magasabb az ilyenkor szokásosnál, az Adrián 17-18 fok, de a délebbi tájak közelében valahol már eléri a 20 fokot.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Hajnalban már jórészt derült lesz az ég

Következő sztori

Durva megszorításra készülhet a pécsi városvezetés

Legutóbbiak innen: Közélet

bool(false)