Címlap Szórakozás Múlt, jövő, m...

Múlt, jövő, minőség – Bejártuk Pécs legújabb négycsillagos szállodáját, a Palatinus Boutique Hotelt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utolsó simításokat végzik a volt Aranyhajó Fogadó épületén, amelyet gyakorlatilag teljesen újjáépített az ingatlan új tulajdonosa. Czéh-Tóth Márk nyilvános sajtóbejáráson mutatta be az immár Palatinus Boutique Hotel nevet viselő szállodát, amely Pécs legújabb, négycsillagos hotelje. Január közepétől már vendégeket is fogadni szeretnének a 29 szobás, rendkívül elegánsan és ízlésesen felépített szállodában.

Czéh-Tóth Márk tulajdonos (középen) szerint 15 éves tervezgetés után sikerült a felújítás.

Pécs legrégebbi fogadója – Újragondolva

A sajtótájékoztatón kiderült, több száz éves épületről van szó, amely a 17. század óta szálláshelyként működik, a korabeli térképeken is ez szerepel. Írásos feljegyzések pedig 1802 óta ismertek, ahol már Aranyhajó Fogadóként hivatkoznak rá.

Az ingatlant 15 éve bérelte és üzemeltette Czéh-Tóth Márk cége, de – bérlőként – sokáig nem volt módjuk az igazi felújításra, ám végül sikerült megvásárolni az ingatlant 2017-ben, illetve 2019-ben.

2019-ben pedig egy kormányzati turisztikai programnak köszönhetően pályázaton elnyertek egy egymilliárdos, vissza nem térítendő forrás-keretet, amelynek köszönhetően már elhárult minden akadály a felújítás, vagy szinte a teljes átépítés és átalakítás elől.

„Nagyon vártuk ezt a napot, ami nem a vége, hanem a kezdete valami újnak. 15 éve tervezgettük azt, hogy minőségi szálláshelyet alakítsunk ki, ez mostanra sikerült”.

Nagyon jó gazdaságpolitikai cél az, hogy az állam támogatja a minőségi vidéki szálláshelyek létrehozását. Három éve kezdtük el az építkezést, rengeteg kellemes és kellemetlen meglepetés ért bennünket a munka során, de úrrá lettünk a nehézségeken és némi csúszás ellenére sikerült befejeznünk a kivitelezést – mondta Czéh-Tóth Márk, aki hozzátette: valóban az utolsó simításokat végzik már, a szobákat rendezik be, január közepétől pedig már szeretnének vendégeket is fogadni.

A Pécs Aktuál kérdésére Czéh-Tóth elárulta, közel kétmilliárd forintot költöttek az épületre ingatlanvásárlással együtt, ebből a támogatás közel egymilliárd forint volt. Mindent, amit csak lehetett pécsi cégek végeztek a projektben – a belsőépítészettől a nyílászárókig.

Bojcsev András, a Hotel igazgatója szerint ez a szálloda a múltat, a jövőt és a minőséget képviseli.

Ennek a háznak története van, a történelem pedig látszik a falakon és a belső tereken. A beépített modern, 21. századi technológia képviseli a jövőt és a minőséget, ez utóbbi a szolgáltatásban is tetten érhető lesz – magyarázta. – Pécs legújabb, négycsillagos hotelje a Palatinus Boutique Hotel, amelyet a legmagasabbra szerettünk volna pozícionálni;

nem titkolt célunk, hogy a város legmagasabb minőségű szállodájává váljunk.

A hotel néhány szobájába bepillanthattunk, ezeket, illetve a sajtótájékoztatót ebben a videóban lehet megnézni:Három év múlva a Palatinus Grand Hotel is megújul – a Nádorban majd lakni is lehet

A Pécs Aktuál kérdésére Czéh-Tóth Márk azt mondta, a korábban megvásárolt Palatinus Grand Hotelt is teljesen újraszabják, a munkára 2,5-3 évet szánnak. A projektcégükhöz tartozik a Nádor Szálló is, ahhoz azonban csak a Palatinus befejezése után kezdenének neki. Most úgy néz ki, az már nem hotelként születik újjá, hanem lakások, üzletek lesznek majd benne.