Címlap Szórakozás Remek ajánlat...

Remek ajánlat a pécsieknek: karácsonyi vásározzon Zágrábban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Különvonattal, átszállás nélkül érhető el a Zágráb Pécsről, Szentlőrincről, Dombóvár-alsóról, Kaposvárról, Somogyszobról és Gyékényesről. Az adventi látogatáshoz igazított menetrenddel 6 órát lehet eltölteni a horvát fővárosban.

Már csak azért is érdemes felkerekedni, mert a 2016 és 2018 között három alkalommal is a legszebb európai karácsonyi vásárnak Zágráb adott otthont.

A 2022. november 26 és 2023. január 6. között nyitva tartó zágrábi karácsonyi vásár minden korosztályt elvarázsol. Gyermekelőadások, művészeti, kulturális események váltják egymást és kihagyhatatlanok a hagyományos zágrábi specialitások.

Az 5 órás menetidő is gyorsan elrepül, hiszen a szerelvény étkezőkocsival közlekedik, ahol az utasellátó a már megszokott és népszerű étel- és italkínálattal, valamint forralt borral várja az utasokat.

Az úticélról már a vonaton is lehet informálódni az erre a célra készített tájékoztató füzetből, vagy személyesen a MÁV munkatársaitól.

A Zágráb Advent Expressz 2022. december 3-án közlekedik, gyakorlatilag a vásár bejáratáig

A vasút ugyanis tényleg szinte a karácsonyi vásár kapujába repíti a pécsieket, hiszen az állomással átellenben máris az ünnepi forgatagban találhatják magunkat a vonatról leszállva.

A menetjegy ára oda-vissza: 31€ (12.400 forint körül) felnőtteknek, 21€ (8000 forint körül) a 14 éven aluli gyermekeknek.

A menetjegy a helybiztosítást is tartalmazza.

További részeleteket, menetrendet IDE kattintva lehet elolvasni.