Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár hivatalos közleményt még nem adtak ki, a Pécs Aktuál úgy értesült: idén sem lesz buli a város főterén az év utolsó napján. Jó hír viszont, hogy tűzijátékban gyönyörködhetünk, amit éjfél után lőnek majd fel. Legalábbis mi így tudjuk. Még az is lehet, hogy ezen változtatnak… Van 11 nap 13 óra és 54 perc hátra, amikor e cikk íródik.

Tavaly a járványhelyzetre való tekintettel az országban mindenhol elnapolták az óévbúcsúztatókat. Ez sok városi rendezvénnyel sincs másként idén.

Diszkózni, vacsorázni lehet szilveszterkor

Ahogy a programokat elnézzük, sok szálloda és vendéglátóhely dobja le a partibombát az év utolsó napján. Pécsett találtunk olyan éttermet, ahol már 13 ezer forinttól zenét, vacsorát és mulatságot ígérnek a szórakozni vágyóknak. Ehhez pedig nem mindenhol kérnek védettségi igazolványt. Leegyszerűsítve: ha vacsora van, nem kell védettségi. Zenés-táncos rendezvénynél viszont kell.

Széchenyi tér: eltűnik a karácsonyi forgatag a két ünnep között

Szerkesztőségünkhöz még nem érkezett hivatalos tájékoztatás arról, mit tervez a város a Széchenyi térre. A Pécs Aktuál azonban úgy tudja (mondjuk mi is szoktunk tévedni), hogy össznépi banzájt nem, tűzijátékot viszont terveznek. Az, hogy ez a Széchenyi térre mekkora embertömege mozgat meg és azt hogyan, ki fogja koordinálni, egyelőre nem tudni. De olyan információnk is van, hogy pont emiatt olyan helyről/helyekről lövik fel, ami nem fog tömeget generálni.

Budapest és Szeged sem tart városi rendezvényt

Szeged már napokkal ezelőtt közölte: nem tart városi rendezvényt semmilyen formában, azaz tűzijátékra sem költenek.

Az adventi vásár koncertekkel ZÖLD UTAT KAPOTT

Pécsett november vége óta tart a karácsonyi forgatag, ahol több százan is megfordulnak egy nap alatt. Itt koncerteket is tartottak/tartanak, igaz, ehhez védettségi igazolványt kérnek azoktól, akik az első sorból élveznék a zenét. A gasztroudvarba és a kézműveseknél szabadon sétálhat mindenki.

SOK VÉLEMÉNY SZÓL ARRÓL, HOGY HA LEHET TÖMEGESEN VÁSÁROLGATNI, FORRALTBOROZNI, ENNI-INNI SZABADTÉREN MOST IS, AKKOR MI AZ AKADÁLYA EGY SZABADTÉRI – AKÁR VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYHOZ KÖTÖTT – SZILVESZTERI MULATSÁGNAK?

FRISSÍTVE:

Cikkünk megjelenésével egy időben kaptuk meg az önkormányzat közleményét az idei szilveszterrel kapcsolatban. A tájékoztatás szerint a járvány miatt nem lesz városi ünnepség Pécs főterén szilveszterkor, viszont egy újító jellegű tűzijátékkal búcsúztatják az évet – hogy ne maradjanak látványosság nélkül a pécsiek…

Az újítás szerint az Árpád-híd nyugati felhajtója ideális helyszín a durrogtatásra, mert innen olyan magasra lehet lehet fellőni a rakétákat, hogy az a város lehető legtöbb pontjáról látható legyen. A környéken lakók nyugalmának megőrzése érdekében speciális védőfallal veszik körbe a kilövőállomásokat. Ez a szakasz december 31-én déltől január 1-jén hajnali 3:00-ig lesz lezárva. A teljes felüljáró a tűzijáték ideje alatt (kb. 23:50–00:25-ig) lesz lezárva. Az autók és a helyi járatú buszok 23:50-ig, valamint 00:25 után az Ipar utca, Bajcsy-Zsilinszky utca, Nagy Lajos király útja vonal felől kanyarodhatnak fel a felüljáróra. 23:50 és 00:25 között a Kálvin utca, Jókai utca, Nagy Lajos király útja, Somogyi Béla utca, Légszeszgyár utca felé tudnak kerülni.

SZAVAZZON!

Ön szerint legyen szilveszteri mulatság a Széchenyi téren?