Címlap Balhé Sajátos karác...

Sajátos karácsonyi ajándék: nem törődik bele a bírósági ítéletbe a polgármester, folytatja a perét a zöld civil ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sajátos karácsonyi ajándékot kapott a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője; Vicze Csilla ugyanis megtudta, hogy december 15-én Péterffy Attila beadta a fellebbezést, és folytatni akarja a zöld civillel szembeni pert.

Mint arról a Pécs Aktuál beszámolt, elveszítette első fokon azt a pert a pécsi polgármester, amelyet ő maga indított a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője ellen azért, mert szerinte Vicze Csilla hazudott róla 2019-ben, amikor azt mondta,

3 millió tonna fát égettetett el a pécsi hőerőműben, amikor annak vezetője volt. A bíróság most kimondta, Vicze Csilla nem hazudott. Sőt: “A valóságnak alapvetően megfelelő Vicze Csilla állítása”

– hangzott el a bíróság indoklásában. A bírónő szerint Vicze állításai alapvetően megfelelnek a valóságnak, amelyek épp Péterffy saját tényállításain, az általa nyilvánosságra hozott adatokon alapultak.

„Abszurd felolvasmány” – reagált a bírónő indoklására Péterffy

“Fellebbezni fogunk, tök egyértelmű. Amit hallottunk a bírónő indoklásaként az egy abszurd érdekes felolvasmány volt, amiben – hozzáteszem – szerintem van hiba is” – így reagált Péterffy Attila azután, hogy egyéves huzavona után első fokon elutasították a keresetét.

Érthetetlen és „felesleges” döntés volt a per

Városvezetőhöz rendkívül szokatlan döntést hozott Péterffy Attila akkor, amikor beperelte – már győzelme után – a CMM szóvivőjét. Többen – köztük a polgármester közvetlen környezetéből is – úgy vélték, fölösleges és érthetetlen akció ez a részéről; főleg, mert ezen csak veszíteni tud – kommentálták akkor lapunknak többen is. Hogy mégis miért akarhatott újra csatát nyerni Péterffy Attila, olyat, amit már megnyert egyszer, arra ebben a cikkünkben kerestük a választ. Érdemes újra felidézni most, másfél évvel később az érveket:

A polgármester privát ügyvédje is átvilágíthatott, aki most a zöld civillel szemben képviseli

Péterffy Attila privát ügyvédnője is több százezer forintos megbízáshoz juthatott korábban Pécsett – tudta meg a Pécs Aktuál megerősített forrásból. Lapunk kiderítette, hogy a fiatal ügyvédnő a Pécsi Nemzeti Színházat világíthatta át, a megbízásért minimum 700 ezer forintott fel is vehetett.

HOGY MILYEN MUNKÁT VÉGZETT, MENNYIRE VOLT ALAPOS, MIT TALÁLT, MIT ÁLLAPÍTOTT MEG, AZ TITKOS, ÉS BÁR HIÁBA KÖZÉRDEKŰ ADAT, AZT TITKOLJÁK. OLYANNYIRA, HOGY AZ ÁLLÍTÓLAG ELKÉSZÜLT MUNKÁT MÉG MAGA A SZÍNHÁZ AKKORI IGAZGATÓJA SEM LÁTHATTA, AKINEK A SZÁMLÁT RENDEZNIE KELLETT HIVATALOSAN (HISZEN Ő VOLT A MEGRENDELŐ). AZ ÜGYVÉDNŐ TELJESÍTÉSÉT EGYÉBKÉNT BODNÁR IMRE – VAGYIS PÉTERFFY MÁSIK BIZALMASAIGAZOLTA LE.

Kerestük az ügyvédnőt, de nem akart nyilatkozni lapunknak.

A további, izgalmas részleteket ebben a cikkünkben írtuk meg: