Címlap Hírek Faégetés: a b...

Faégetés: a bíróság szerint igazat állított Vicze Csilla, Péterffy Attila fellebbez! Szerinte „abszurd felolvasmány” volt az indoklás

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Fellebbezni fogunk, tök egyértelmű. Amit hallottunk a bírónő indoklásaként az egy abszurd érdekes felolvasmány volt, amiben – hozzáteszem – szerintem van hiba is” – így reagált Péterffy Attila azután, hogy egyéves huzavona után első fokon elutasították a keresetét.

A pert a polgármester indította “jó hírnevének megsértése” miatt a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője, Vicze Csilla ellen. Péterffy azóta többször is módosította keresetét, becsületsértés miatt pereskedik.

A polgármester azért ment bíróságra, mert Vicze Csilla azt állította még 2019 nyarán, hogy Péterffy a pécsi hőerőmű vezérigazgatójaként “durván  3 000 000 tonna fát égetett el a hőerőmű kazánjaiban.” A polgármester szerint ez nem igaz, a CMM szóvivője szerint viszont igen, és ezt bizonyítani is tudja – állítja. Úgy tűnik, utóbbinak volt igaza.

Még most sem tűri Péterffy Attila? Fellebbez!

Soha nem látott médiaérdeklődés: már mindenki a végét várja?

Nagyon úgy fest, hiába vesztett első fokon Péterffy Attila, nem elégszik meg a polgármester az ítélettel. Pedig kimondták:

Vicze Csillának joga volt véleményt nyilvánítani!

Hiszen Péterffy Attilának a politikai szerepvállalásakor számolnia kellett azzal, hogy a korábbi gazdasági tevékenysége és a kampány nyilvános bírálatok tárgyává és kritikus vélemények témájává válhat – mondta a bírónő az ítélet kihirdetésekor.

Fokozottabb kritikát kell elviselnie Péterffy Attilának

Péterffy polgármesterjelöltnek minősült, ezért fokozottabb kritikák tűrésére volt köteles. Vicze Csilla pedig nem sértette meg a becsülethez és jó hírnévhez való jogát a nyilatkozataival – hangzott el az indoklásban.

Miért is volt per? Ezt sokan nem értik

A bíróság szerint Péterffy Attila amikor saját életútját mutatta be, külön kitért a Pannon Hőerőműben végzett munkásságára, ahol még diagrammal is alátámasztotta a felhasznált biomassza-tüzelőanyag eloszlását. Vicze Csilla ezután adott ki sajtóközleményt és ezen adatok felhasználásával állította

Péterffy Attila a vezérigazgatósága ALATT a hőerőműBE 3 millió tonna fát küldött a kazánokban, a tájsebek ma is látszanak. Ez pedig nem zöld energia.

nyilatkozta korábban Vicze Csilla.

Valóságnak alapvetően megfelelő Vicze Csilla állítása

– hangzott el az indoklásban. Vicze Csilla állítása tényállítás ugyan, de a valóságnak alapvetően megfelelő és nagyrészt épp Péterffy saját tényállításain, az általa nyilvánosságra hozott adatokon alapul, az egyéb közléseket pedig következtetéseknek, így véleménynyilvánításnak minősítette a bíróság, ami a választási kampány során a közérdeklődésre számot tartó vita keretein belül hangzottak el.

A sokfordulós perben – első fokon – alulmaradt Péterffy Attilának most 394 ezer forint perköltséget kell fizetnie Vicze Csilla számára. Ezt az összeget viszont a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője

a daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek javára ajánlja fel.

Mivel Péterffy Attila és ügyvédei nem fogadták el az ítéletet, az ügy másodfokon folytatódhat.

Itt pedig a nyilatkozat, amit Péterffy Attila, majd Vicze Csilla mondott az ítélethirdetés után.

Érdekesség, de tény: se Toller László, se Tasnádi Péter, se Páva Zsolt nem perelt be soha senkit személyiségi jogai megsértése miatt, pedig mindegyik városvezetőnek lett volna alkalma erre bőven.