Címlap Közélet De jó: karács...

De jó: karácsonyfát és szaloncukrot kap a PÉCS felirat is!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hamarosan Pécs is felölti adventi ruháját, a városüzemeltetési társaság a következő napokban díszíti fel a belvárost, de több városrésznek is saját fenyőfája lesz.

A megszokott dekorációk mellett újdonságokkal is előrukkolnak: két fénykaput állítanak fel a belvárosban, amelyek remek hátteret adnak majd az ünnepi szelfiknek. Az egyik a Széchenyi téren, a Hunyadi-szobor mellett, a másik az Irgalmasok utcája-Jókai tér kereszteződésében kap helyet. A Ferencesek utcájában a kandeláberekre kerül 10 új dísz, ezeket is érdemes lesz felfedezni. A város adventi koszorúját könnyű lesz meglátni a Dzsámihoz vezető lépcső tetején a maga csaknem 2,5 méteres átmérőjével.

A Kossuth tér is ünnepi díszt kap, a Mecsekerdő Zrt. 8 fenyőfát ajánlott fel, amelynek tartóit a Biokom karbantartó részlegének munkatársai készítették el.

Karácsonyfa lesz Meszesen, Kertvárosban, Uránvárosban és Patacson is

A Széchenyi térre a mindenki karácsonyfája pénteken érkezett meg, díszítését már megkezdték. A 12 méteres lucfenyőt egy pogányi család ajánlotta fel. A fa alatt az aranyszínű kisvonat mellett helyet kap majd egy új betlehem is.

Hamarosan a többi városrészbe is megérkeznek a fenyőfák. Uránvárosban, a 17 emeletes épület előtti téren december 6-án állítják fel a Blaha Lujza utcából érkező fenyőt. Kertvárosban, a Csontváry-sétánynál szintén ezen a napon díszítik fel a Keszüből felajánlott fát. A keleti városrész karácsonyfája ismét a Komjáth Aladár utcában kap helyet, az ürögi városrészé pedig a Magyarürögi út-Szigeti út-Rácvárosi út kereszteződésében. Mindkettőt december 7-én állítják fel. Hirdre és a Megyeri térre pedig egy nappal később, december 8-án érkezik meg a karácsonyfa – utóbbira a díszeket pécsi bölcsődés és óvodás kisgyermekek készítik.

Fát és szaloncukrot kap a PÉCS felirat is

Újdonság, hogy az egykori FEMA áruháznál kialakított körforgalomnál lévő PÉCS felirathoz is felállítanak egy nagyjából 4,5 méteres karácsonyfát december 8-án, alá pedig ajándékdobozok kerülnek. A karácsonyfákon is lesznek új díszek, 100 darab óriás szaloncukor teszi még hangulatosabbá a fenyőket.