Címlap Hírek Nem bírja ele...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint arról a Pécs Aktuál beszámolt, elveszítette első fokon azt a pert Péterffy Attila, amelyet ő maga indított a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője ellen azért, mert szerinte Vicze Csilla hazudott róla 2019-ben, amikor azt mondta, 3 millió tonna fát égettetett el a pécsi hőerőműben, amikor annak vezetője volt. A bíróság most kimondta, Vicze Csilla nem hazudott. Sőt:

„A valóságnak alapvetően megfelelő Vicze Csilla állítása”

– hangzott el a bíró indoklásában, amit egyébként a pécsi polgármester „abszurd felolvasásnak” minősített.

A bírónő szerint

Vicze Csilla állítása tényállítás ugyan, de a valóságnak alapvetően megfelelő és nagyrészt épp Péterffy saját tényállításain, az általa nyilvánosságra hozott adatokon alapul,

az egyéb közléseket pedig következtetéseknek, így véleménynyilvánításnak minősítette a bíróság”.

Részletes cikkünket a tárgyalásról, és az ítéletet követő nyilatkozatokról – videóval – itt olvashatja el:

Noha Péterffy Attila alaposan kommentálta az ítéletet a bíróság folyosóján, úgy néz ki, ez nem volt elég. Most közleményt is írt az ügyben, amelyben hangsúlyozza: tovább fog harcolni.

„A Vicze Csilla elleni személyiségi jogi perben első fokon az alperest hozta ki pernyertesnek a Pécsi Törvényszék, mondván, közszereplőként tűrnöm kell az olyan hamis vádakat, mint amikkel a választási kampány során illettek. Sem az ítéletet, sem annak indoklását nem tartom elfogadhatónak. Közszereplő vagyok, ezért tűröm a kritikát, de a hazugságot és az alaptalan vádaskodást nem. Fellebbezni fogok az ügyben, és tovább küzdök a tisztább pécsi közbeszédért” – magyarázta némileg sajátosan az ítéletet a polgármester, amiben azt sugallta, hogy Vicze Csilla valótlanságot állított; pedig a bíróság szerint nem ez történt.

Érthetetlen döntés

Városvezetőhöz rendkívül szokatlan döntést hozott Péterffy Attila akkor, amikor beperelte – már győzelme után – a CMM szóvivőjét. Többen – köztük a polgármester közvetlen környezetéből is – úgy vélték, fölösleges és érthetetlen akció ez a részéről; főleg, mert ezen csak veszíteni tud – kommentálták akkor lapunknak többen is. Hogy mégis miért akarhatott újra csatát nyerni Péterffy Attila, olyat, amit már megnyert egyszer, arra ebben a cikkünkben kerestük a választ. Érdemes újra felidézni, most másfél évvel később az érveket: