Címlap Szórakozás Terhes férfi ...

Terhes férfi emojival sokkol(ja a Fideszt) a globális háttérhatalom!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Harminchét emojival, magyarul hangulatjellel bővül a tár – számolt be a The Verge cikke alapján a hírről a Telex. Köztük kettő igazán eredeti is lesz:

  • a gendersemleges terhes emoji
  • és a bajszos terhes férfi emoji.

Mindkettő több bőrszínben is elérhető lesz majd, amikor várhatóan jövőre bekerülnek például a Facebook és a Google palettáiba. Az új emojik így fognak kinézni:

A férfiak is szülhetnek

Júliusban futott nagyot a hír, miszerint “szülhetnek” a férfiak is – egyebek mellett ezt a kitételt is tartalmazza az Európai Parlament ülésén elfogadott jelentés

“A 378 szavazattal, 255 ellenszavazat és 42 tartózkodás mellett tető alá hozott állásfoglalás kijelenti, hogy a szexuális, illetve reproduktív egészséghez fűződő jog alapvető eleme a női jogoknak és a nemek közötti egyenlőségnek” – számolt be a Krónika.

Mivel bizonyos körülmények között a transznemű férfiak és a nem bináris személyek is teherbe eshetnek, az ilyen esetekben részesülniük kell a terhességgel és szüléssel kapcsolatos gondozásra vonatkozó intézkedésekben, a nemi identitásuk alapján való hátrányos megkülönböztetéstől mentesen – fogalmaz egyik ajánlásában az uniós dokumentum.

Vagyis, magyarra lefordítva:

ha egy biológiai értelemben nőnek született ember, aki magát férfinek tekinti és teherbe esik, akkor férfiként szülhet, hiszen ő férfi és nem pedig nő.