Koronavírus alatt megjött az étvágya a fiataloknak!

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus ellenére rengetegen házasodtak össze Magyarországon. A Dél-Alföldön pontosan 235,7 százalékkal házasodtak többen az első negyedévben, mint egy évvel korábban, 2019-ben - derül ki a KSH adataiból. 

 

 

A KSH adataiból kiderül, hogy az ország számos tereülte közül a Közép-Dunántúli régió volt az egyik legkimagaslóbb pont a házasságkötések szempontjából. Veszprém megyében majdnem két és félszerese volt az új házasságoknak. Baranya sem panaszkodhat:

A koronavírus-járvány miatt 2020 márciusában életbe lépett számos korlátozó rendelkezés a lakodalmak számát is negatívan befolyásolta. Erre jó példa, hogy a második negyedévben az új házasságkötések száma a fővárosban mindössze a 2019-es érték 65; vidéken pedig a 84 százaléka volt. A később erősödő, lassú növekedésben az észak-alföldi és a dél-alföldi régió volt a legaktívabb – írta meg az okosmeghivo.hu.

Az országban a legtöbb házasságot az Észak-Alföldön kötötték a tavalyi adatokat tekintve, összesen 11.012 alkalommal kötelezték el magukat az emberek.

A két évvel ezelőtt indult házassági hullám feltehetően a kormányzati intézkedéseknek és a családi otthonteremtő kedvezményeknek tudható be.

Előző sztori

Gyere Pandémiácska, kész a vacsora!

Következő sztori

Frontálisan ütközött két autó a 6-os úton

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1