Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Évek óta dédelgetett álma vált valóra annak a vajszlói férfinak, aki a Mecsekoldalba több tízezer virághagymát ültetett el. Hadnagy Gergely saját kézzel dugdosta földbe a Hollandiából beszerzett növényeket, majd tavasszal már meg is nyitotta kertjét a kővágőszőlősi domboldalon. 

Kiszínezi a hétköznapokat

Fotó: Bite-Szabó Gabriella

– 2014 óta lesem a holland Keukenhof oldalát, hogy ellesek minden fogást. Ez egy olyan 30 hektáros konyhakert, ahol évente 7 millió (!) tulipánhagymát ültetnek el a kertészek. Saját kezükkel – mondta a villanyszerelő végzettségű, Hadnagy. 

2023-ban kezdte teleültetni a saját kertjét 

– Idén tavasszal négy hetesre terveztem a szezont, de a rendkívüli meleg miatt két hét alatt minden kinyílt. De így is sok érdeklődő érkezett hozzám, akiknek tetszett a látvány – tette hozzá a hobbikertész. 

Minden évben új formavilág várja majd a növény kedvelőit 

– Úgy tervezem, hogy hamarosan kiveszem a 30 ezer virághagymát és újraültetem őket. Mivel a virágzás pont Húsvétra fog esni, ezért az ünneppel kapcsolatos formákat helyezem majd előtérbe – vázolta a terveit Hadnagy Gergely. 

Tetszik a tulipánnak a Mecsek

Fotó: Széll Erik

– Ezeknek a hagymáknak nincs túl nagy igényük. Amikor ültettem őket, egy-egy darabot félredobtam, mondván picit nyomottabbak, biztos nem hoznak majd virágot. A föld felszínén is meggyökeresedtek és majdnem ezek lettek a legszebbek – mesélte Gergely. 

Nagy tervei vannak Kővágószőlősön Hadnagynak 

– Szeretném, ha egyre többen érkeznének hozzám. Jövőre már kávézót is nyitnék, de itt nem állnék meg. Folyamatosan fejlesztenénk turisztikai vonalon.

Hogy fér meg a villanyszerelés és a kertészkedés? 

Fotó: Bite-Szabó Gabriella

– Erre egyszerű a válasz. Teljesen kikapcsol, ha ültethetek, majd valami szép eredménye is lesz a dolognak – tette hozzá a 35 esztendős férfi, aki már ki is költözött a több mint 5 ezer négyzetméteres telekre.

A kert Kővágószőlősön, Mecsek utca legvégén található. Megtekinteni 700 forint ellenében lehet, 6 év alatt ingyenes.