Azért ez nem mindennapos: a Moby Dick már évtizedek óta nyomja!
Címlap Zene Nagy rockbuli...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hazai rockélet jeles képviselői látogatnak pénteken Pécsre, így a hűséges rajongóknak végre nem kell más városokba utazniuk azért, hogy lássák a kedvenceket. Április 12-én az Expo Centerben fellép a Kárpátia, a Moby Dick és a Hydra is – elképzelhető, hogy az év második felére tervezett új albumokról is elhangzik egy-egy új dal!

Nem mindennapos esemény lesz a pénteki rockbuli, ugyanis a három zenekar közül évtizedek óta működő kettő nem mostanában lépett fel utoljára Pécsett. A 2003-ban alakult Kárpátia, az egyik legnépszerűbb hazai nemzeti rockzenekar legutóbb két éve koncertezett itt, a már a 80-as évek óta rendíthetetlenül dübörgő soproni Moby Dick pedig még a Covid előtt, öt éve lépett fel nálunk.

– Nagy örömmel jövünk ismét Pécsre, mert annak idején, amikor a hőskorunkat éltük, tehát az 1990-es évek első felében a vidéki fővárosunkként tekintettünk a baranyai megyeszékhelyre – mesélte a Pécs Aktuálnak a Moby Dick basszusgitárosa, Gőbl Gábor. – A Nevelési Központban kilencszáz-ezer ember előtt játszottunk, egy zsebkendőt nem lehetett leejteni, a Rockmaratonon pedig háromezres publikum előtt léptünk fel. Érdekesség, hogy a Lauber Dezső Sportcsarnokban koncerteztünk az európai trash-metal meghatározó együttesével, a Kreatorral is!

Most pedig a Kárpátiával (és a Hydrával) lép fel a Moby Dick. Bár ez abszolút nem egy megszokott párosítás, a két csapat között azért van szakmai kapcsolat: a sokak által kedvelt nemzeti rockzenekar, a Kárpátia többször is dolgozott a Moby Dick énekes-gitárosa, frontembere, Schmiedl Tamás stúdiójában.

További érdekesség, ami erősíti a pécsi vonalat, hogy a Moby Dick basszerosa, Gőbl Gábor sportvonalon több szállal is kötődik a városhoz: az élvonalban szereplő női és férfi kosárlabdacsapatot, az NKA Universitas Pécset működtető gazdasági társaságok ügyvezetőjeként dolgozik. Egyvalami biztos, péntek este nem kosaras felszerelésben láthatják a rajongók!

Április 12., péntek, Pécs, Expo Center: Kárpátia, Moby Dick, Hydra koncert.

Kapunyitás: 18.00.

Fellépők: Hydra (18.20), Moby Dick (19.30), Kárpátia (21.00).

A belépők ára: elővételben 6000 Ft, a koncert napján a helyszínen 7000 Ft.

A Kárpátia koncertjein rendszerint nagyon zúzós, magával ragadó, fantasztikus a hangulat