Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ősz elérkeztével muszáj kirándulási programokat szerveznünk Pécsen, ami segít kizökkenteni bennünket a szürke hétköznapokból. Városunk tele van olyan lenyűgöző látnivalókkal, amelyek kulturális, mentális és fizikális feltöltődést is nyújtanak számunkra.

Babás-szerkövek a Jakab-hegyen

A Jakab-hegy kiváló gyalogtúra útvonal. 602 méteren helyezkedik el a természeti szépség, amelynek történelme igen gazdag. Itt találhatóak a Tájvédelmi Körzet jellegzetes sziklatornyai a Babás-szerkövek, amelyeknek alakjait a szél, a víz és a fagyhatás formálta.

Cím:Kővágószőlős, 7673

Fotó: Györkő Zsombor

Zsongorkő kilátó

A Zsongorkő kilátó ugyancsak a Mecsekben található és az egyik legelkápráztatóbb pontja, ahonnan gyönyörű panorámában lehet részünk.

Cím: Kővágószőlős, 7673

Égervölgy

Jakab-hegy lábánál megtalálható lenyűgöző kirándulóhely, ami nevét a környéken található égerfákról kapta.A parkerdőben megtalálható patakok, fák és hidak összhangja idilli képet fest az őszi hónapokban. A tó partján tűzrakóhelyek, esőház, asztalok és padok is találhatóak.

Cím: Pécs, 7622

Kis-tubesi kilátó

Kis-Tubesi kilátó kiváló kirándulási lehetőség. A Mecsek oldaláról gyönyörű kilátás nyílik Pécsre. Családdal, baráttal vagy randevú partnerünkkel is ellátogathatunk ide.

Cím: Pécs, 7600

További randevúhelyszín ötletekről itt lehet olvasni:

197 méter magas Tv- torony

Pontosan 50 éve Magyarország legmagasabb épülete, ahonnan gyönyörű körképet kapunk Pécs városáról. Megmászhatjuk a tornyot a 459 lépcsőfokán keresztül, de a liftet is választhatjuk. Amennyiben a kirándulás közepette megéheznénk a Tv-torony étterme rendelkezésünkre áll.

Cím: Pécs, Misina tető, 7635

Malomvölgyi parkerdő és kilátói

Bagolyvár-kilátó

A Malomvölgyi parkerdőn belül, egész évben látogatható a Bagolyvár-kilátó. Alulsó része esőtől védett, míg az emeleti szintjei panorámás kilátást nyújtanak a parkerdő tavaira és a Mecsekre.

Zsíros-dombi kilátó

Fa szerkezetű erdészeti finanszírozású kilátó, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tó környékére.

István kilátó

A völgy tavai között került felállításra a szintén fából készült kilátó. Megmászva remek rálátásunk van a völgyre.

Cím: Kökény, Mosztár dűlő, 7639 Magyarország

(Fotó: Kurdi József)