Címlap Természet Kapásra várva...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jövőben iskolai keretek között tanulhatnak horgászni a gyerekek. A Magyar Országos Horgász Szövetség célja, hogy azok a fiatalok, akik szeretik a természetet, és érdeklődnek a horgászat iránt, könnyedén megismerkedhessenek a sport alapjaival.

Cseh és holland mintára Magyarországon is bekerülhet a tantervbe a horgászat. Természetesen nem kötelező jelleggel, csupán választható tantárgyként. Az ötlet nem újdonság, 2016-ban már egyszer felvetődött, akkor azt tűzte ki célul a Magyar Országos Horgász Szövetség, hogy 2019-ig bevezetik az oktatásba, ám a tankerületek átalakítása és a koronavírus-járvány miatt ez még nem valósult meg, de egy másik konstrukcióval már elindult egy hasonló program – írja a Bors.

A MOHOSZ Horgászszervezeti Központjának főigazgatója, Dérer István elmondta, a koncepciót egy szakmai anyag elfogadása után, központilag építenék be a tantervi keretek közé, ám nem biztos, hogy ez a testnevelésórákhoz kötődne. Hangsúlyozta, a horgászat szabadon választható tárgy lenne azoknak a fiataloknak, akiket érdekel a természet, a horgászat.

Szeretnénk őket kimozdítani a számítógépek mellől, és ha kedvet kapnak, akkor akár később versenyhorgászként is kipróbálhatják magukat

– fogalmazott a MOHOSZ OHSZK főigazgatója.