Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A földrengés epicentrumát Szarajevótól 17 kilométerre északra, hat kilométeres mélységben regisztrálták. A földmozgás több másodpercig tartott. Beszámolók szerint erősen rázott, de elég rövid ideig tartott. Volt egy kis pánik a boszniai iskolákban.

– Erős volt, de alacsony. Felébresztett – panaszkodott valaki az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC) honlapján, ahol többen írták le talasztalataikat:

– Szépen ringatózott, az egész ház remegett.

– Inkább úgy tűnt, hogy süllyedünk, semmint balra vagy jobbra lengenénk.

„A ma hajnali utolsó földrengés után anyagi kárról szerencsére egyetlen bejelentést sem kaptunk. Az egyetlen dolog, amit észrevettünk, az volt, hogy az iskolában enyhe pánik támadt a gyerekek körében, de minden iskolának van terve és programja, amely szerint ilyen esetekben intézkednek, de szerencsére ott már teljesen nyugodt a helyzet, nincs ok az aggodalomra” – monda a Klix.ba-nak a Polgári Védelem.

A három baranyai szeizmológiai állomás műszerei szépen kirajzolták a rengést, a EMSC grafikája szerint Baranyába és Pécsre a Richter-skála szerint a rengés 2,5-ös erősségűre csillapodott, mire ideért. Ezért a rengést valószínűleg csak a magasabb épületekben lehetett érezni Baranyában.