Kell ez nekünk? Új embertípus fejlődik, a Phono sapiens

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy mérnökhallgató nemrég kifejlesztett egy olyan robotszemet, amelyet kvázi harmadik szemként használhatnának az okostelefonjukba merülő emberek - írja az Index.

Észleli az utunkba kerülő akadályokat

A szerkezetet a fejre lehet erősíteni egy pánttal, és észlelni tudja az emberek útjába kerülő akadályokat – és megóvja őket attól, hogy orra essenek az okostelefon nyomkodása közben.

Az eszköz rezgésekkel jelzi a viselőjének, ha valamilyen objektum közeledik. A hátránya viszont az, hogy egyelőre csak az ember útjába kerülő fizikai akadályokat képes észlelni. 

Vagyis attól például nem óvja meg viselőjét, hogy beleessen egy nagy árokba.

Új embertípus, a Phono sapiens fejlődik?

A készítő, Minwook Paeng egyébként az akcióval arra is fel akarja hívni a figyelmet, hogy az újabb technológia terjedése miatt lassanként egy új embertípus, a „phono sapiens” fejlődik ki.

Véleménye szerint az okostelefon használatával járó egészségtelen testtartás néhány generáció alatt akár a csontozatunkat is átalakíthatja, és akkor aztán tényleg egy új embertípusról beszélhetünk majd. 

Előző sztori

Meglepetés? Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

Következő sztori

Szorít a szükség! Most akkor van köztéri illemhely Pécsett vagy nincs?

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1