Nagy területen égett a Mecsek, rengeteg tűzoltó küzdött a lángokkal
Címlap Tűz BRÉKING: Hata...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kigyulladt egy ház és hatalmas lángokkal ég az aljnövényzet Pécsen, az Akó dűlőben. A pécsi tűzoltók nagy rajjal érkeztek a Patacs fölötti területre, ahol megkezdték az oltást.

Annyira hatalmas a füstoszlop, hogy azt a város minden részéből látni lehet.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több épületbe is belekapott a tűz, amely gyorsan terjed az erős szélben. A nagy erőkkel kivonuló pécsi, szigetvári és komlói hivatásos, valamint a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

A Tettye Forrásház közölte, hogy az oltás során a tározók gyorsabban kiürülnek, ezért azt kérik Éger-völgy, Ürög és Patacs városrész lakóit, hogy a tűz megfékezéséig csak a legszükségesebbre használják az ivóvizet. Az oltás velejárójaként nyomásesés, vízzavarosodás fordulhat elő a fenti területeken.

Sikerült elérnünk Horváth Nikolett Csillát, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjét, aki elmondta, hogy az erős szél miatt folyamatosan terjednek a lángok, egyre több épületet és házat érint a lángok terjedése, ugyanakkor számos ingatlant sikerült elszeparálni a tűznyelvektől. Beszélgetésünk közben robbant fel egy gázpalack az egyik házban.

Íme olvasóink által készített felvételek:

A Pécs Aktuál helyszínen készült videója:

Hamarosan újabb részletekkel jelentkezünk!

Olvasóink fotói:

A Meteo Mecsek képei: