Jótett helyébe…? Fel akarta gyújtani szállásadóit egy részeg férfi Baranyában

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Emberölés előkészülete miatt két év két hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték csütörtökön azt a férfit, aki 2019 szilveszterén az őt befogadó házaspárra akarta gyújtani a házukat.

Részeg volt

A baranyai településen élő férfinak mozgáskorlátozott falubeli ismerőse felajánlotta, hogy lakhatásért és ellátásért cserébe segítsen neki és feleségének a ház körüli munkák elvégzésében. Miután a vádlott 2018 februárjában a sértettek házába költözött, a házaspárral többször alakult ki konfliktusa.

A férfi 2019. szilveszter estéjén ittas állapotban a sértettekkel összeveszett, és közölte velük, hogy rájuk gyújtja a házat. Egy kannából a ház konyhájában, a működő fatüzelésű kályha közelében benzint locsolt szét, amelyet végül nem tudott meggyújtani.

A ház egyik szobájába eközben bezárkózó sértetteket folyamatosan fenyegette, majd elhagyta az ingatlant.

2,2 év dutyi

Az ügyben első fokon eljáró Pécsi Törvényszék a vádlottat emberölés előkészületének bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért két év két hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a védelem felmentésért fellebbezett.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Előző sztori

LEÉPÍT a pécsi dohánygyár!

Következő sztori

Úgy harcol egy kutyafuttatóért a pécsi Fidesz, mintha nem lenne holnap!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1