Címlap Tűz Két tucatszor...

Két tucatszor riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt hétvégén huszonháromszor riasztották a megyei katasztrófavédőket; a tűzoltók két tűzesetet számoltak fel, tizennégy alkalommal pedig műszaki mentés hajtottak végre.

Tizenhét körbála égett Székelyszabar külterületén szombat délután. A tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos egy lapáttal megakadályozta a tűz továbbterjedését, majd a mohácsi hivatásos tűzoltók egy sugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat. 

Szombaton az éjszakai erős szél miatt dőlt ki egy fa Drávafok külterületén. A sellyei hivatásos tűzoltók a fát láncfűrész segítségével eltávolították. 

Tíz méter hosszú, harminc centiméter vastag száraz tölgyfa dőlt az útra Árpádtető közelében szombat délután, ezzel félpályás útzárat képezett. A pécsi hivatásos tűzoltók megszüntették az útakadályt.

Balesetek

Vasárnap kora reggel árokba hajtott, majd fának csapódott egy személyautó Pécsvárad külterületén. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, kiemelték a kocsiból az egyedül utazó sofőrt, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak. A gépkocsivezetőt könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Lesodródott az útról és a közeli kukoricatáblába csapódott egy személykocsi Hosszúhetény és Pécs között vasárnap reggel. A járműben ketten utaztak, még a pécsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt el tudták hagyni az autót, könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben.

Könnyebben megsérült az a nő, aki autójával Palotabozsok külterületén letért az útról és az árokban állt meg.