Címlap Baleset Kigyulladt au...

Kigyulladt autó, balesetben kettétört villanyoszlop, megmentett túrázó – volt meló bőven Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt hétvégén tizenkilenc jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, ebből a megye tűzoltói nyolc tűzesetet számoltak fel, tíz műszaki mentés hajtottak végre, míg egy jelzés tévesnek bizonyult.

Több szabadtéri tűz mellett egy parkoló autó motortere gyulladt ki szombaton Pécsen, a Makay István úton. A jármű tulajdonosa megkezdte az oltást, végül a pécsi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. A tűz az utastérre szerencsére nem terjedt át.

Szintén szombaton történt, hogy villanyoszlopnak csapódott egy személyautó Baksán. Az ütközés erejétől az oszlop kettétört, majd az autóra dőlt. A járműben csak a sofőr utazott, aki könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben. A személyautó feszültségmentesítését a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók végezték el.

Ugyancsak szombaton került bajba egy túrázó Nagyharsányban. A megsérült beteg mozgatásában a mentősök kértek segítséget. A sérültet a villányi tűzoltók board és mentőkötél segítségével szállították el a mentőautóhoz.