Címlap Tűz Tűz volt egy ...

Tűz volt egy pécsi autókereskedésben, jó pár verda gajra ment

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Schroll József útra riasztották vasárnap hajnalban a város hivatásos tűzoltóit, mert füst keletkezett ott egy autókereskedésben - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Egy autószalon bemutatótermében gyulladt ki és égett teljes terjedelmében egy kocsi. A pécsi hivatásos tűzoltók öt egységgel vonultak a helyszínre, kiérkezésükkor a terem füsttel volt telítve.

Az egység hőkamera segítségével, sugár fedezete mellett felderítette a tűz pontos helyét, majd egy sugárral beavatkozott. A tűz nem terjedt tovább a személyautóról, azonban a hőhatás károsította a bemutatóterem műanyag berendezéseit, klímáit, nyílászáróit, valamint a teremben a falak és a berendezési tárgyak vastagon kormozódtak.

Több kocsiban is kár keletkezett

A tűzeset során további, a szalonban tartott személygépkocsik károsodtak, műanyagalkatrészeik megolvadtak, belsejük kormozódott. A becsült kárérték miatt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.