Péterffy Attila elveszített beszéde

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Helyszín: Eredményváró, 2019-es önkormányzati választások éjszakája, a győzelem után percekkel
Műfaj: fikciós irodalom

Váratlan és tragikus esemény történt Pécsett a választások éjszakáján 2019 őszén. A megválasztott, győztes Péterffy Attila ugyanis elveszítette eredeti beszédét, a beszéd szövegével együtt pedig köddé váltak az eredeti elvek és azok a nagyszerű tervek is, amelyek egy alapjaiban új Pécs megteremtésének esélyéhez kellettek volna. Mi most megtaláltuk a kézzel írt, őszinte sorokat!


Péterffy Attila elveszett beszéde

Hosszú évek óta most először mondhatjuk őszintén: győztek a pécsiek!

Nem a pártpolitika, nem a Fidesz, de nem is az MSZP, nem a DK, a Jobbik vagy a Momentum, hanem Pécs és a pécsiek győztek.

Győzni tudtunk, mert most először összefogtunk egymással, egy ütemre léptünk, egyre dobbant a szívünk, egy cél vezérelt mindnyájunkat: hogy újra büszkék lehessünk Pécsre, szeretett városunkra.

Szép estét mindenkinek, örülök, hogy ilyen sokan itt vagyunk együtt, és ilyen sokan részesei személyesen is a változásnak…

….a Változásnak, amely ma este elkezdődött!

Tisztelt pécsiek!

Bizalmat kértem Önöktől, és megkaptam ezt a bizalmat. Úgy tisztességes, ha most én jövök. Minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam ezt a bizalmat, és minden erőmmel azért dolgozok majd, hogy elérjük közös céljainkat.

Sok-sok közös célunk van, rengeteg megoldandó feladat, köztük most még szinte lehetetlennek tűnő problémákkal; de mégis azt mondom: a pécsiek előtt nincs lehetetlen, közösen túl leszünk a bajokon, megoldjuk a problémákat és újra büszkék leszünk városunkra.

Hiszek az egységben, az összefogásban, a pécsiségben, az okos és tettre kész pécsiekben: ebben a sokszínű közösségben. Ezért azt mondom, mostantól együtt fogjuk építeni Pécset! Nem csak szavakban, hanem valóban együtt fogjuk építeni városunkat. Nem a pártok, nem a politikusok, nem valamelyik budapesti pártközpont; hanem mi itt, együtt Pécsen.

Ma este véget ért az az idő, amikor mások – egy szűk politikai, gazdasági érdekcsoport – mondják meg nekünk, mit és hogyan kell csinálni, és még azt is megmondják, hogy kivel, na és persze, hogy mennyiért. Mostantól a pécsiek fognak dönteni a saját városukról…

…szóval szép estét Független Pécs!

Kedves pécsiek!

Büszke vagyok mindnyájukra, mert önök nélkül nem sikerült volna kivívni a szabadságunkat, Pécs szabadságát. Tudom, hogy a ma este az ünneplésé, mert ez amolyan Függetlenség Napja most Pécs életében.

Holnaptól azonban kemény munka kezdődik, mert nincs vesztegetnivaló időnk, meg kell állítanunk Pécs lemaradását, vissza kell kapaszkodnunk Magyarország és Európa térképére, újra kell indítanunk városunkat; és ehhez szükségünk lesz minden tudásunkra, minden akaratunkra és kitartásunkra, de még defibrillátorra is.

Nem vagyunk azonban egyedül!

Itt van 140 ezer bátor pécsi. Itt van sok ezer, ötlettel teli, okos és dinamikus fiatal, akikre számíthatunk. Itt van sok ezer idős és bölcs ember, akik tanácsaira építhetünk. Itt van sok ezer ügyes és okos pécsi vállalkozó, akikre ideje partnerként tekinteni, hiszen munkát és megélhetést adnak a pécsi családoknak. Itt van több tucat igazi szakértő, nagy tudású, képzett, Európában is helytállt szakember, akik mellettünk állnak és – kedves pécsiek – vannak barátaink a Kormányban is.

Igen! Jól hallották. A magyar Kormányban is.

Úgy állítjuk pályára ugyanis Pécset, hogy az nem csak Pécsnek és a pécsieknek lesz jó, hanem Magyarországnak is.

Pécsnek helye van az ország gazdasági térképén, és Pécsnek is ki kell vennie a részét a nemzet stratégiájából, mert ezzel nem csak a pécsiek nyernek majd, hanem az ország is. Mi pedig szeretjük Pécset és szeretjük a hazánkat is! Mert egy otthonunk van, nem több.

Tudom, hogy Pécs és a pécsiek helyt fognak állni.

Tehát újra fogjuk indítani Pécset és városunk sikeresebb lesz, mint valaha!

Vége a zárt ajtós városvezetésnek, lebontjuk a Pécs köré épült elefántcsonttornyot. Mert mostantól csak a tudásra, a szakértelemre, a valódi munkára, a párbeszédre és az okos kompromisszumokra, valamint a lelkes, tenniakaró pécsiekre hallgatunk majd – ezt őszintén mondhatom Önöknek.

Kedves barátaim!

Sokan élünk ebben a városban, sokfélék vagyunk, sok mindenben különbözünk egymástól, de egy valami összeköt bennünket, és ez Pécs, vagyis a pécsiség! Összeköt bennünket az, hogy szeretjük ezt a város, itt élünk és itt is szeretnénk boldogulni.

Szeretném ezért hangsúlyozni és aláhúzni, hogy én minden pécsire számítok, és minden erőmmel azon leszek, hogy azok bizalmát és elismerését is kivívjam, akik ma esetleg nem engem támogattak a szavazatukkal. Értem és megértem őket, mert tudom, hogy nem volt jó tapasztalatuk korábban.

Nekik is innen üzenem, hogy mostantól új korszak kezdődött Pécsen, …

…mert én minden pécsi polgármestere szeretnék lenni; ezért az ajtóm minden pécsi számára nyitva áll majd.

Ez az ajtó viszont zárva lesz és marad is azok előtt, akik a hatalomból személyes anyagi hasznot akarnak húzni; akik a város és annak lakói fölé akarják helyezni magukat, és akik be akarják csapni a pécsieket, mert csak ugródeszkának és árucikknek tekintik az itt élőket. Zárva lesz azok előtt, akik gátlástalanul üzletelnének a pécsiek háta mögött, miután a hátukon felmásztak a hatalomba, vagy annak közelébe.

Mostantól így működik a Független Pécs, mindannyiunk közös otthona!

Végezetül azt kívánom, hogy ma este legyen Magyarország leghangosabb városa Pécs…

…holnaptól pedig munkára fel barátaim!

Sikeressé fogjuk tenni Pécset, és újra büszkék leszünk a városunkra.

Pécsiség mindenkor! Szép estét Önöknek.

Előző sztori

Van véleménye a vasúti menetrendről? Most elmondhatja!

Következő sztori

Így mentették ki a 9 hónapos pécsi csecsemőt a tűzből a hős tűzoltók!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1