Címlap Vélemény Visszavenné a...

Visszavenné a szivárványt az LMBTQ-mozgalomtól a jobboldal

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha meglátjuk ma a szivárványt, automatikusan az LMBTQ-propaganda jut eszünkbe. Pedig a szivárvány ősibb szimbólum, mint a fentebbi destruktív mozgalom - közölte Orbán Viktor személyi titkára, államtitkár. Nagy János azt írta közösségi oldalán, "ne hagyjuk, hogy a szivárványt, az Isten és ember közötti szövetségkötés szimbólumát kisajátítsák! Vegyük vissza a szivárvány értékét!"

Nagy emlékeztet, hogy „a szivárványt az emberiség jelképként már régóta és sokféleképpen használja. Az első szivárványt a Bibliában az ÚR festette az égre az özönvíz után Noénak, hogy jelezze, soha többé nem bocsát ekkora pusztítást az emberiségre. A keresztyén kultúrában a szivárvány tehát a szövetségkötés szimbóluma” – írta. Hozzátette, „a szivárvány más, egymástól térben és időben távoli kulturális hagyományokban is megjelenik. Mindig egyféle hidat képez a földi élet és a túlvilág között. A skandináv mitológiában például az elhunyt lelkek ezen az úton jutnak a Valhallába, Japánban pedig úgy tanították, hogy az istenek a szivárványon keresztül érkeztek a földre.”

Mindezek mellett „a szivárvány ugyanakkor a gyermeki ártatlanság és a mesevilág jelképe is, egy különleges átjáró a fantázia világába” – írta.

„Gyermekkorunkban mi is úgy tartottuk, hogy aki megtalálja a helyet, ahol a szivárvány a földre ér, ott kincset talál”

– tette hozzá Nagy János.

Orbán Viktor titkára szerint „az amerikai meleg közösség 1978-ban fedezte fel magának a szivárványt, amelyet rendkívül agresszív kampányokkal és hosszú évek morzsolásával elnyomta korábbi jelentését, így mára teljesen kisajátította azt”.

„Mára elérték” – írja -, „hogy a szivárvány egy olyan eszme jelképe lett, amely a hagyományos, keresztyénségből kisarjadt életformánkat és életigazságainkat akarja elpusztítani vagy felismerhetetlenné alakítani. Amíg mi, keresztyén konzervatívok a kötődésben, az egységben, a szövetségben hiszünk, és mindig közösségben gondolkodunk, addig a liberálisok, így az erőszakos LMBTQ-propagandisták az el- és feloldásban, a totális egóban, az egyéni érdekek mindenek felettiségében hisznek” – vélekedett.

Posztját azzal zárta Nagy János, hogy

Ne hagyjuk, hogy a szivárványt, az Isten és ember közötti szövetségkötés szimbólumát kisajátítsák! Vegyük vissza a szivárvány értékét!

Teljes bejegyzése itt olvasható: