Sanyi, Inci és Morci üzenik a pécsieknek: „Vigyetek el!”

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület menhelye ma is több száz állatnak nyújt ideiglenes lakhelyet, otthont. Többeket közülük örökbe lehet fogadni, azonban vannak olyan állatok, akik örökre a tanyán maradnak.

Az 1994-ben alapított, pécs-somogyi menhely körülbelül ötszáz állatnak ad ideiglenes vagy végleges lakhelyet. Utóbbihoz tartozik többek között Hermina, a bivaly – ő a hely legrégebbi lakója -, Helénke a tehén, Busa a szürkemarha, Fifi a vaddisznó, Gigi a varjú, valamint Dundika és Pörkölt a két malac, de találkozhatunk a területen tyúkokkal, kakasokkal, kecskékkel, libákkal és lovakkal is.

Dundika

– A félezer állat felét a kutyák képezik, azon belül is leginkább a nagyobb testűek vannak többségben, hiszen a kisebbeket, a kölyökkutyákat hamar elviszik, legtöbbször a karanténból egyből a gazdihoz kerülnek – mondta el lapunknak Farkas Tamás, a Misina Állatvédő Egyesület elnöke.

A menhely kenneljei között végigsétálva rengeteg bociszemű, simogatásra vágyó kutyussal találkoztunk. Egyik személyes kedvencem volt Sanyi, akit nagyon nehezen tudtam otthagyni, hiszen rettenetesen vágyott a simire, a szeretetre.

Ő Sanyi

Nagyon kedves kutyus, nemrég került be hozzánk, az egyetlen gond vele, hogy nagyon nehezen jön ki kutyatársaival, ezért is lakik egyedül

– mondta el róla Farkas Tamás.

A kutyák között azonban rengeteg olyan van, akik még Sanyinál is problémásabbak. „Egy ilyen kutyát mindenképpen többször, legalább háromszor el kell vinnie sétáltatni a jövendőbeli gazdinak, össze kell szokniuk, ha ez megtörtént, utána válunk meg tőle, adjuk örökbe” – mondta Tamás.

A tanyáról azonban nem csak kutyákat visznek el, macskák, tengerimalacok és nyuszik is várják új társukat. Róluk az alábbi videóban tudhat meg többet, amiben többek között Hermina és Dundika is megfigyelhető:

Előző sztori

Home made pánikszobában rejtőzött a pécsi bandita

Következő sztori

Vajon lesznek Pécsen autósmozik?

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1