Címlap Szórakozás Nocsak: új le...

Nocsak: új lemezzel és saját minifesztivállal jelentkezik a Kispál és a Borz!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újra aktív a legendás Kispál és a Borz, dalokat ír, dalokat rögzít és hamarosan koncertet is ad a zenekar – hangzott el a Partizánban, ahol a Rózsaszín című új szerzeményüket is eljátszották. Lovasiék augusztus 27-én, a Kispál on Orfű nevű kétnapos rendezvényen lépnek újból színpadra.

A Partizán Sessions Extra adásában az elmúlt éveikről és a visszatérés miértjeiről is meséltek a tagok.

„Egy zenekar akkor van, ha ír új dalokat, ha van kémia a tagok között. Nem véletlenül lehetett érezni rajtunk a döcögést 2004 után. Most újra vannak dalok, kreatív energiák, tehát újra van zenekar” – mondta a visszatérésről Dióssy D. Ákos.

Az utóbbi években egyre többet zenéltünk Kispivel, egymás után jöttek az új ötletek és az is kiderült, hogy újra inspiráljuk egymást

– fogalmazott Lovasi András.

„András többször is hívott játszani, voltak a kertkoncertek a stúdiójában, volt a szólólemeze. A fordulópont egy veszprémi koncert volt, a felkészülés során vettem észre, hogy felszabadultan ötletelünk és újra úgy kapcsolódunk zeneileg, mint régen” – árulta el Kispál András. Lovasi, Kispál és Dióssy mellett Bajkai Ferenc (Kiscsillag) dobol a 2022-es felállásban.

Az adásában bemutatott Rózsaszín című dal az első az új szerzemények közül.

Hat-nyolc dalötletünk van jelenleg kész, ezek közül hármat már fel is vettünk, a Rózsaszín az első, amit megmutatunk a közönségnek

– árulta el Lovasi. A zenekar terve egy új nagylemez elkészítése, az eddigi ötletek alapján egy klasszikusabb Kispál-anyag várható, amelyben bőven lesz önreflexió és önirónia. A Rózsaszín március 11-től minden digitális zeneáruházban elérhető lesz.