A veszélyhelyzet óta Pécs szívében portyázik egy cuki macskabagoly

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy pécsi fotós, Svastits Krisztián örökítette meg a belvárosban vadászó macskabaglyot, aki nem először mutatta meg magát neki szürkületkor. A fotós szerint az állat a veszélyhelyzet alatt "költözött" az üres belvárosba, azóta rendszeresen ott portyázik.

– Na, ma is tiszteletét tette Pécs belvárosában. Azt is megtudtam, hogy a most rajzó orrszarvúbogarakra vadászik. Megint sötétedés után jött, de ez a fotó egy fokkal jobb, már nem csak mobil volt nálam. Elképesztően áramvonalas a szárnyvégek tollainak kiképzése, melletted repül el három méterre, de teljesen hangtalan, észre sem veszed, és egyszer csak ott ül feletted, és téged vizslat a nagy mélyfekete szemeivel. Van a tekintetében valami felsőbbrendűség-érzésből fakadó büszkeség, vagy olyan ősi tudás, amelyről fogalmunk nincsen – írja legújabb posztjában a fotós, aki nem először találkozik a csodálatos állattal Pécs szívében.

Svastits Krisztián nem biológus vagy ornitológus, egyszerűen szerencsés. Amatőr megfigyelése során, a veszélyhelyzet alatt, áprilisban találkozott először a szóban forgó macskabagollyal. Mint mondja, a kijárási korlátozás alatt az esténként teljesen üres belvárosban, és kiürült Széchenyi téren sokkal több állatot lehetett látni mint korábban.

Áprilisban láttam először ezt a macskabaglyot a Széchenyi tér felett repkedni, azóta rendszeresen megjelenik. Minden este itt portyázik a belvárosban, úgy tűnik tetszik neki ez a vadászterület.

– árulta el lapunknak a fotós.

Nem ő az egyetlen, akire felfigyeltek mostanában a pécsiek:

Előző sztori

Eltávozott sorainkból a köztiszteletben álló Bálint Gazda

Következő sztori

Pécsi autóversenyző bűnszervezetet kapcsoltak le

Legutóbbiak innen: Közélet