Domonkos, Dominika

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

Madarász- és ízeltlábú-bemutatóval ünnepli a 60-ik szülinapját a pécsi állatkert

/

Madarász- és ízeltlábú-bemutatóval, s egyebek mellett relikviák kiállításával ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a Pécsi Állatkert augusztus 20-án és 21-én.

Hirdetés

A rendezvényen lesznek játékos foglalkozások és lovaglás is, az első napon a 10 órai nyitásra érkezőket pedig születésnapi tortával fogadják. Ekkor kerül sor Sinkó András Őzek című zöldmázas pirogránit szobrának átadására, amely 54 éven át díszítette az állatkert bejáratát.

Az elmúlt évtizedek állatkerttel kapcsolatos fotóiból, sajtóanyagaiból, relikviákból álló kiállításhoz várják vendégeik, továbbá a mecsekoldali létesítmény egykori építésében közreműködő helyiek tárgyait, történeteit, régi képeit.

Arra kérik a pécsieket, hogy a bemutatásra szánt emlékeiket adják le az állatkert pénztárában, illetve küldjék el az [email protected] címre.

A Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium 1960. augusztus 19-én Mecseki Állat- és Növénypark néven nyílt meg “a közösség erejéből és munkájának” köszönhetően, benne kezdetben a hazai élővilágot képviselő fajok leltek otthonra. A 2016-ra 1,8 milliárd forintból megújult és immár mintegy 300 állatfaj 1500 példányát bemutató, önkormányzati fenntartású, állatkert egyre népszerűbb, tavaly 150 ezer látogatót fogadott. A 4,5 hektáron elterülő létesítmény idén tavasszal azonban nehéz helyzetbe került: a koronavírus-járvány miatt két hónapon át nem nyithatott ki, s így a működése szempontjából jelentős bevételektől esett el. Megsegítésére Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület-KDNP pécsi városházi képviselőcsoportjának vezetője áprilisban adománygyűjtést indított.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

A sok napsütés mellett többnyire csak kevés gomolyfelhő lehet az égen

Következő sztori

1 azaz egy fertőzött van Baranya megyében

Legutóbbiak innen: Szórakozás

bool(false)